Lazetić pred istorijsku utakmicu s Vojvodinom: Značaj ovog uspjeha vidjet će se u godinama pred nama

U nedjelju, 28. svibnja, od 17:00 sati na stadionu TSC Arena, igrači TSC-a dočekuju ekipu Vojvodine u posljednjoj utakmici sezone, motivirani da je okrune pobjedom.

Šef stručnog stožera TSC-a Žarko Lazetić rekao je kako je TSC ostvario povijesni uspjeh na kojemu treba čestitati igračima, upravi, stručnom stožeru, navijačima i svima iz kluba.

Nakon ovakvog uspjeha svi su zadovoljni, ali nadolazeća utakmica može puno toga pobrkati. Predsjednica organizira proslavu, ima konfeta i vatrometa, hrane i pića i sve je spremno za proslavu, ali bojim se da to ne pokvarimo u ovom zadnjem koraku. Iako nam već svi čestitaju i vide nas u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ovo je utakmica kao i svaka druga u kojoj pobjeda nije zajamčena. Ipak i bez obzira na sve, naš pothvat je velik i ništa ga ne može umanjitirekao je Lazetić.

Lazetić je rekao kako mu se čini da su posljednjih mjesec dana svi očekivali da će TSC napraviti neki kiks te da je svjestan da je pred njegovom momčadi neizvjesnih 90 minuta u kojima je moguće da će odigrati i najlošiju utakmicu sezone. Ipak, vjeruje da njegovi igrači, koji su tijekom cijele sezone pokazali izniman karakter, neće upasti u zamku te da će održati kontinuitet dobrih igara i pobjeda, da će odigrati kako treba i opravdati svoje mjesto na tablici u ova zadnja utakmica.

Činjenica je da smo ove sezone bolji od Vojvodine, bolje smo plasirani i imamo više bodova, ali u slučaju neuspeha publika i navijači će reći da nisam dobro pripremio utakmicu ili da su igrači podlegli pritisku i svi će sudite nam po ovoj utakmici i to je normalno. Što se mene tiče, igrači su dokazali svoju kvalitetu i osigurali grupnu fazu europskog natjecanja, tako da im ne treba dodatni motiv da pokažu da su bolji od protivnikarekao je Lazetić.

Dodao je i kako se TSC priprema za dobru utakmicu te da to što imaju dovoljno bodova ne znači da neće pokušati odigrati što bolje, nametnut će se i ići na pobjedu kao i cijele sezone .

Ništa epohalno nećemo mijenjati i teško da bi nam to dugoročno dalo rezultate. Tijekom cijele sezone vidjelo se da su igrači motivirani i spremni, a sada je na meni da ih fokusiram na Nogometne stvari, da ne razmišljaju o slavlju. Svjestan sam da u nedjeljnoj utakmici možemo puno izgubiti, a malo dobiti, moramo se fokusirati na to da igramo s dobrim intenzitetom, da budemo samouvjereni, da napadamo i da radimo sve ono što smo radili cijele sezone, zahvaljujući čemu smo došli u poziciju u kojoj smo sada. Koliko je ovaj uspjeh kluba značajan, vidjet će se tek u godinama koje su pred namazaključio je Lazetić

Utakmica između TSC-a i Vojvodine igra se u nedjelju, 28. svibnja od 17 sati u TSC Areni u Bačkoj Topoli.

FC TSC je 2. na tabeli Superlige Srbije sa 74 osvojena boda, dok je Vojvodina na 5. mestu sa 62 boda.

Sportska centrala

drugi upravo čitaju