Discover The ultimate convenience in Vaping with iGet Vape Australia, where we offer a wide range of products tailored For Everyday Use. Our online store, www.igetshopaustralia.com, ensures You find The perfect Vape solution to fit your lifestyle. experience hassle-free Vaping with quality products designed For both beginners and seasoned users alike. Elevate your Vaping experience today and enjoy The ease of access to The best in The market. Lažanje sa tikvicama: Savršen obrok bez pšenice i glutena, sa puno povrća | Javno.ba
back to top

Lažanje sa tikvicama: Savršen obrok bez pšenice i glutena, sa puno povrća

SASTOJCI: 450 g mljevenog mesa, 1,5 kašičica soli. 1 kašičica maslinovog ulja, 1/2 crnog luka, 3 čehne bijelog luka, 700 g pasiranog paradajza, 2 kašike svježeg bosiljka, so, biber, 600 g tikvica narezanih na tanke ploške, 400 g rikote, 25 g parmezana, 1 veliko jaje, 450 g mocarele

PRIPREMA: U srednje velikoj tavi prodinstajte meso sve dok ne posmeđi, posolite i pobiberite ga, te ga odložite sa strane. U tavu sipajte maslinovo ulje i pržite bijeli i crni luk nekoliko minuta. Vratite meso u tavu, dodajte paradajz, bosiljak, so i biber. Pokrijte i pustite da se lagano krčka najmanje 30–40 minuta.

U međuvremenu tikvice narežite na tanke ploške, malo posolite i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Tikvice imaju puno vode, te je zato nakon deset minuta papirnatim ubrusom pokupi i osušite tikvice.

Zagrijte gril tavu na srednje jakoj i grilajte tikvice dva minuta sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavite na papirnate ubruse da upiju višak vlage.
Zagrijte rerniu na 190 stepeni. U srednje velikoj činiji dobro promiješajte rikotu, parmezan i jaje.

Na dno posude za pečenje dodajte malo sosa, zatim sloj tikvica, pa sloj s rikotom i jajetom, te na kraju dodajte sloj mocarele. Ponavljajte postupak sve dok imate dovoljno sastojaka, a posljednji sloj neka bude red tikvica prelivenih sosom od paradajza i mesa. Zatim prelijte folijom i pecite 30 minuta.

Otkrijte foliju i pecite dodatno još 20 minuta. Po želji zatim dodajte sloj mocarele i pecite dodatnih 10 minuta. Pričekajte oko 10 minuta da se malo ohladi, a zatim poslužite.

BONUS VIDEO:

LAZANJE SA TIKVICAMA Idealan obrok bez pšenice i glutena, a pun povrća Aloonline.ba.

Izvor: ( aloonline.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju