Lanu Pudar u augustu i septembru očekuju nastupi na Evropskom seniorskom i Svjetskom juniorskom prvenstvu

Klub Lane Pudar, Orka, oglasio se na Facebook profilu, u kojem je objavio kratki rezime prethodnih postignuća bh. plivačice, a njihovo saopštenje prenosimo u potpunosti.

''Ostali smo dužni jedan kratki rezime prethodnih postignuća Lane Pudar:

Svjetsko seniorsko prvenstvo, Budimpešta 18. – 25.6.2022. godine;

– 100 delfin; tri utrke – finale 8 mjesto

– 200 delfin; tri utrke – finale 6 mjesto. 

– 50 delfin; jedna utrka

Mediteranske igre, Oran 01. – 04.07.2022. godine; 

– 100 delfin; dvije utrke – prvo mjesto. 

– 200 delfin; dvije utrke – prvo mjesto

– 50 delfin; dvije utrke – peto mjesto

Juniorsko prvenstvo Evrope, Bukurešt 05. – 10.07.2022. godine;

– 50 delfin; tri utrke – prvo mjesto

– 100 delfin; tri utrke – drugo mjesto

– 200 delfin; tri utrke – prvo mjesto

I oko 34 sata provedena u avionu

Dakle, kao što je to već neko ranije izračunao;

Nastup na 3 velika međunarodna takmičenja u 23 dana. Isplivane 22 utrke, od toga 8 finalnih utrka u kojima je osvojila 5 medalja, četiri zlatne i jednu srebrenu medalju. Na svjetskom seniorskom prvenstvu u Budimpešti isplivan novi državni rekord u disciplini 200m delfin, što je i drugo ikada isplivano vrijeme u Evropi za djevojčice do 17 godina u vremenu 02:07.58. U finalu Mediteranskih igara u disciplini 100m delfin isplivan novi rekord Mediteranskih igara u vremenu 57.55.

Lana se trenutno sa svojim timom nalazi u Antaliji, gdje radi na oporavku i pripremama za predstojeća takmičenja. Naime, u periodu od 11.08. do 18.08. Lanu očekuje debitantski nastup na Evropskom seniorskom prvenstvu u Rimu, pa odmah poslije toga od 30.08. do 04.09. Lana putuje u Peru, gdje će nastupiti na svjetskom juniorskom prvenstvu, što će također biti njen debitantski nastup na ovom prvenstvu.

Veliko hvala svim našim sponzorima, prije svega Sportskom savezu Grada Mostara, Aluminij industries, Olimpijskom komitetu BiH, Ministarstvu kulture i sporta kantona Sarajevo, BH Telecomu, firmi Commerce engineering, Hifa Petrolu i Central Osiguranju, bez kojih sasvim sigurno ne bi bilo moguće isfinansirati sve ove troškove takmičenja, putovanja, odlazaka na pripreme i mnogih drugih troškova koji proizilaze iz ovako zahtjevnog rasporeda.

Veliko hvala upravi i osoblju banjalučkog bazena, gdje smo u ovom ciklusu priprema proveli dosta vremena, na velikoj susretljivosti i ljubaznosti, jer smo zaista imali sve potrebne uslove Lanine pripreme. Svakako da ćemo u narednom periodu kada završimo sa takmičarski aktivnostima u ovom dijelu sezone pronaći načina da se zahvalimo svima koji su nam pomogli u osiguravanju uslova za postizanje ovakvih rezultata.

I zaista moramo još jednom da apelujemo na sve odgovorne institucije i osobe na svim razinama vlasti, od grada, kantona, Federacije i države, krenite više sa izgradnjom olimpijskog bazena u Mostaru! Mi vremena za čekanje jednostavno više nemamo! 

Pa valjda ste napokon postali svjesni kakav dragulj ima naša država i naš grad. Valjda ste postali svjesni o kakvom promotoru grada i države ovde pričamo i kakvi su sve rezultati pred ovom djevojčicom! Valjda Vam je stalo do toga. Barem tako svi plebiscitarno tvrdite. Omogućite joj barem osnovne uslove za rad. Kako Lani, tako i ostaloj djeci u našem gradu. To vam je obaveza!'', stoji u saopštenju kluba Lane Pudar. Orka (objava)


Screenshot/Facebook

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju