KREMASTE PRINCES KROFNE Svaki zalogaj se topi u ustima, a ukus vraća u djetinjstvo

kremaste princes krofne svaki zalogaj se topi u ustima, a ukus vraća u djetinjstvo

Potrebno je:

5 jaja
150 g brašna
250 ml vode
½ putera (125 g)
prstohvat soli

Za fil:

600 ml mlijeka
3 kese pudinga od vanile
4 žumanca
200 ml slatke pavlake
20 g putera
2 vanilin-šećera
6 kašika šećera
2 kašike gustina
Prah-šećer za posipanje

Priprema:

Tijesto: Zakuvajte vodu s puterom, dodajte prstohvat soli i brašno. Mikserom mutite da se sjedine pa dodajte jedno po jedno jaje stalno muteći dok ne dobijete sjajno tijesto. Kašikom ili kesom za ukrašavanje kolača stavljajte loptice tijesta u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni 35 minuta, odnosno dok testo ne dobije smeđu boju.

Fil: Odvojite 100 ml mlijeka, a ostatak stavite da provri. Pjenasto umutite žumanca sa šećerom i dodajte 100 ml mlijeka, gustin i prah pudinga. Izmješajte da nema grudvica. U mlijeko koje se kuva stavite vanilin šećer i kad provri dodajte smjesu od žumanaca, smanjite temperaturu i mutite mikserom dok ne dobijete gustu glatku smjesu. Sklonite sa šporeta i dodajte puter, promiješajte. Poklopite i ostavite da se ohladi. Umutite slatku pavlaku i pomiješajte sa ohlađenim filom muteći mikserom malom brzinom. Ohlađene kore presijecite napola, donji deo napunite filom i poklopite gornjim dijelom. Pospite prah-šećerom prije služenja.
BONUS VIDEO:

KREMASTE PRINCES KROFNE Svaki zalogaj se topi u ustima, a ukus vraća u djetinjstvo Aloonline.ba.

aloonline.ba

drugi upravo čitaju