KRAJ SAGE O UBIJENOJ PJEVAČICI SE NE NAZIRE! Više od godinu dana bez odluke o presudi Zoranu Marjanoviću – ŠTA SE ČEKA?

kraj sage o ubijenoj pjevačici se ne nazire! više od godinu dana bez odluke o presudi zoranu marjanoviću – šta se čeka?

Agonija slučaja ubistva pjevačice Jelene Marjanović traje više od sedam godina. Zoran Marjanović, koji je za njeno ubistvo prvostepeno osuđen prošle godine, već duže od 12 mjeseci čeka na konačnu odluku u ćeliji Centralnog zatvora, jer se predmet skoro 9 mjeseci nalazi u Apelacionom sudu koji treba da odluči hoće li presudu potvrditi!

Zoran Marjanović osuđen je prije tačno godinu i dva mjeseca prvostepenom presudom na 40 godina robije zatvora zbog teškog ubistva supruge, pjevačice Jelene Marjanović u kanalu na nasipu u naselju Crvenka. Njegova odbrana je odmah uložila žalbu u ovu presudu.

Niz dokaza je naveden u obrazloženju presude, koja je napisana na 700 strana, a “Blic” je izdvojio neke od ključnih dokaza. U njoj je do detalja objašnjeno koji su to ključni dokazi koji Marjanovića zbog ubistva supruge šalju na 40 godina robije.

kraj sage o ubijenoj pjevačici se ne nazire! više od godinu dana bez odluke o presudi zoranu marjanoviću – šta se čeka?
KRAJ SAGE O UBIJENOJ PJEVAČICI SE NE NAZIRE! Više od godinu dana bez odluke o presudi Zoranu Marjanoviću – ŠTA SE ČEKA?

Ipak, ovom presudom agonija koja traje već sedam godina se ne završava. Marjanovićeva odbrana je uložila žalbu na presudu i postupak je sada pred Apelacionim sudom, a kraj se za sada ne nazire.

Šta je posao Apelacionog suda?

Suđenje pred prvostepenim sudom trajalo je skoro tri godine, zbog složenosti predmeta i obimnih dokaza, a nakon što mu je izrečena presuda u julu prošle godine čekalo se pola godine da ona stigne u Apelacioni sud, jer je bilo potrebno vrijeme da se svi dokazi obrazlože i to na 700 strana!

Predmet protiv Zorana Marjanovića je u Apelacioni sud stigao 31. januara, međutim ročišta su zakazana za jul ove godine uoči godišnjice prvostepene presude.

Suđenje je zakazano za čak 9 termina – sa početkom 12. juna, pa sve do 22. Postupak pred Apelacionim sudom je započeo čitanjem presude, što je zbog njene obimnosti trajalo satima. Svoje žalbe su referisali advokati Zorana Marjanovića, nakon čega se vijeće povuklo kako bi donijelo odluku.

Postoje tri mogućnosti – da ovaj sud donijetu presudu potvrdi, preinači ili da ukine i slučaj vrati na ponovno suđenje. Međutim, od posljednjesjednice vijeća prošlo je više od skoro dva mjeseca, ali Apelacioni sud još uvijek nije saopćio odluku koja se odnosi na budućnost presude protiv Zorana Marjanovića.

Ovi dokazi su Marjanovića poslali na robiju

Zoran Marjanović je, svojoj supruzi, kako je utvrdio prvostepeni sud nanio jezive povrede – devet zvjerskih udaraca po potiljku. Kako je utvrđeno, ove povrede ukazuju na to da je ubistvo izvršeno iz strasti, te i da je napadač neko ko je poznavao žrtvu. Kada je u pitanju razbojnik ili plaćeni ubica, način izvršenja je drugačiji.

Povrede koje su uočene na tijelupjevačice ukazuju da se borila s napadačem, kao i da je trčala, a patika, mobilni telefon i gumica za kosu koji su prilikom bjekstva ispali su neki od tragova koji pokazuju da je žena bježala kako bi spasila svoj život.

– Prve povrede oštećena zadobila je kada je na sebi imala obučen gornji dio trenerkes kapuljačom na glavi, dejstvom šiljka (oštrog tupog predmeta), od strane drugog lica, sa dva uboda šiljastim metalnim predmetom, na glavi i desnoj ruci, koje su u vrijeme nanošenja predstavljale laku tjelesnu povredu. Nakon zadobijanja prvih povreda, poslije nasilnog skidanja trenerke oštećenoj Marjanović Jeleni nanete su: povrede u slepoočno-temenom potiljačnom predelu glave, dejstvom tupine teškog i zamahnutog mehaničkog oruđa, od strane drugog lica, s osam udaraca metalnim predmetom, koje su na mjestimaregistrovanih povreda na glavi, i u vrijeme nanošenja predstavljale bezuvjetno smrtonosnu povredu, zbog nagnječenja i razorenja moždanog tkiva – navodi se u obrazloženju presude, u koju je “Blic” imao uvid.

Blato na odjeći, krv u automobilu…

Jedan od ključnih dokaza koji ukazuju da je Zoran bio baš na mjestuubistvapjevačice je i blato koje je pronađeno na njegovoj odjeći, a istog je sastava i poklapa se s blatom sa mjesta na kojem je Jelena nađena mrtva.

kraj sage o ubijenoj pjevačici se ne nazire! više od godinu dana bez odluke o presudi zoranu marjanoviću – šta se čeka?
KRAJ SAGE O UBIJENOJ PJEVAČICI SE NE NAZIRE! Više od godinu dana bez odluke o presudi Zoranu Marjanoviću – ŠTA SE ČEKA?

– Prema nalazu i mišljenju vještaka ispitivani sporni uzorci broj – trag zemlje s desne nogavice pantalona optuženog Marjanović Zorana, drugi trag zemlje s desne nogavice pantalona, trag zemlje sa lijeve nogavice pantalona i trag zemlje sa lijeve patike pronađene u kanalu u blizini mjestagdje je pronađeno tijelo oštećene i nesporni uzorci -uzorak zemlje iz kanala u blizini mjestagdje je pronađeno tijelo oštećene imaju isti elementarni i mineralni sastav. Prema nalazu i mišljenju proizlazi da ispitivani sporni uzorci – mikrotragovi zemlje s dostavljenog biljnog materijala i kose u izuzetom materijalu s obdukcije i uzorci zemlje iz kanala s licamjesta pronalaska leša oštećene imaju isti elementarni i mineralni sastav – navodi se u presudi.

Također, detalj koji se istakao, jesu pronađeni tragovi krvi u vozilu Marjanovića, od čega jedan od tragova odgovara krvi ubijene Jelene Marjanović.

Da je odnos između Jelene i Zorana bio sve samo ne “bajkovit” kako je to odbrana okrivljenog željela da predstavi, pokazuje svjedočenje frizerke Jelene Marjanović.

– Z. G. je ukazala na jedan poremećeni odnos između supružnika, kom odnosu je i ona svjedočila, a prije svega situacijama kada je optuženi Marjanović Zoran omalovažavao svoju suprugu govoreći joj: “Vidi na šta ličiš”, da je debela, ružna, da ne zna da se obuče i da je tetka, koji naziv u svom iskazu potvrđuje i svjedok Boris Pucić. Posebno je značajno da je Jelena rekla svjedoku, koja je bila njen dugogodišnji frizer, kod koje je dolazila u salon na friziranje, ali je to isto činila i u kući u kojoj je Jelena živjela, da joj je svega dosta, da joj je u kući katastrofa, da joj dođe da uzme dijete i da ode, nakon čega ju je svjedok pitala zbog čega se ne razvede, na šta joj je ona odgovorila: “Zoko, on bi me ubio” – navodi se.

pressmediabih.com

drugi upravo čitaju