KONAČNO RJEŠENJE ZA MASNU KOSU: TIKTOKERKA OTKRILA, DOKTORICA ODOBRILA – JEFTIN PREPARAT PODIŽE KORIJEN I SKIDA NASLAGE

konačno rješenje za masnu kosu: tiktokerka otkrila, doktorica odobrila – jeftin preparat podiže korijen i skida naslage

Ponekad nastaju kao rezultat eksperimentisanja, ali kad ih potvrde i doktori, svi smo zainteresovani, zar ne?

Baš zato je video popularne Bambi koja je uspjela da se oslobodi masne kose pregledan više od tri miliona puta. Naslage sebuma koji se pretjerano luči uništavaju svaku frizuru, a još je gore što na koži glave ostaju i izumrle ćelije.

Tikokerka Bambi je primijenila pjenu za lice u kojoj ima salicilne kiseline i – postigla odličan rezultat.

Ona stavlja pjenu desetak minuta prije pranja i dobro umasira u korijen. Naročito treba obratiti pažnju na ivicu kose uz lice. Zatim operite kosu na uobičajen način i stavite balsam. Njen savjet je da se stavi pjena sa salicilnom kiselinom jednom ili dvaput nedjeljno.

Ako niste u mogućnosti da nabavite specijalizovani proizvod za kosu, slobodno koristite losione za kožu sa ovim sastojkom. Najobičniji apotekarski ili drogerijski preparati će biti od pomoći, ne morate da trošite novac na bilo kakve luksuznije brendove.

Bambi je dobila mnoge pozitivne komentare na svoj video o salicilnoj kiselini, a najveću pažnju je izazvala dr Sonja Korana.

-Ovaj sastojak je dobar eksfolijant, može da omekša keratin koji se prirodno nalazi na koži i zapušava pore. Zato ga slobodno koristite i na kosi, jer ćete tako osloboditi višak sebuma.

Pogledajte snimak OVDJE.

@bambidoesbeauty #greasyhair #greasyscalp #oilyskin #oilyroots #salicylicacid #scalpscrub #scalptreatment #hairhacks #hairhack #greasyhairtutorial #greasyhairtips #fyp #foryourpage ♬ original sound – Bambi Does Beauty

hayat.ba

drugi upravo čitaju