20.5 C
Sarajevo
Pon, 08, 22

KOMŠIJE IZ PAKLA: OTAC I SIN SVAKODNEVNO MALTRETIRAJU SVE U ULICI, PRIJETE UBISTVIMA

Borivoje A. (57) iz Starčeva kod Pančeva i njegov sin Zvezdan (27), koji gotovo svakodnevno maltretiraju stanare i prolaznike ulice u kojoj žive.

Otac i sin poznati su po svakodnevnoj vici, vijređanju i pijretnjama ubistvom komšijama na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, pokazivanju polnog organa, maltretiranju životinja, napadima na policajce… Iako godinama maltretiraju stanare u ulici Žarka Zrenjanina u Starčevu, oni sve vrijeme prolaze nekažnjeno. Zbog toga su postali još agresivniji, pa su s vrijeđanja prešli na fizičke obračune.

  • U četvrtak 26. maja sjedili smo i večerali, a u jednom trenutku čuli da naš pas laje. Kada smo izašli u dvorište, Borivoje je stajao na našoj kapiji i pokušavao nasilno da uđe, udarajući štapom po vratima! Govorio je svakakve ružne riječi meni i mojoj porodici, a za to vrijeme je pokušavao preko ograde da me udari štapom. Srećom, nije smio da uđe zbog psa. U jednom trenutku me je pljunuo u lice, a zatim mi je zaprijetio da će da nas sve pobiti – kaže M. L. koja godinama muku muču sa Borivojem, kao i čitav komšiluk.

Kada je došla policija pričao je nebuloze, najvjerovatnije kako bi, kao i uvijek, dobio neku olakšavajuću okolnost. Tako je i bilo. Priveden je, a zatim je istu večer vraćen, jer, eto, on je lud! Pa šta treba, da nekog ubije, da bi ga napokon sklonili sa ulice?! – očajan je jedan od mještana Starčeva.

On dodaje da nisu agresivni samo otac i sin, već i Borivojeva žena, koja i sama trpi veliko nasilje od njih.

  • I on i njihov sin redovno je prebijaju, a onda ona kidiše na komšiluk, vrijeđa ljude, djecu, i to naočigled policajaca – navodi on.

hayat.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Mirko
Mirkohttps://javno.ba
Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istraživač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa