2.7 C
Sarajevo
Pon, 03, 23

kodno ime „Vanilla Ice Cream” – svojim dolaskom 2024. pomicati će granice

Iako smo još daleko od Androida 15, jer još nismo dobili službeno niti Android 14, čini se kako s vremena na vrijeme možemo pisati o glasinama odnosno mogućnim novitetima.

Huawei P60 Pro – dokazi kakve odlične fotografije radi, posebice periskopska kamera

Ranije smo na našim stranicama govorili kako će Android 14 sa sobom donositi mogućnost satelitske komunikacije, što je čini se poprilično aktualno u posljednje vrijeme.

Zna se kako ćemo Android 15 dočekati negdje (čitaj u ljeti ili ranu jesen) 2024.godine i sama platforma nastavit će ondje gdje Android 14 bude „završio svoj put”.

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Nove značajke i poboljšanja bit će uglavnom naglašena ka satelitskoj komunikaciji, pošto mislimo kako će Android 14 čitavu priču oko „Material Design” uspješno završiti.

tekst3sl2

Iako već po prvim inačicama dolaska Androida 14 možemo shvatiti kako tvrtka ide sve više prema redizajnu samih notifikacijskih značajki kao i promijeni vizualnog identiteta.

Android 14: Prvi puta viđen i započelo testiranje na Pixel modelima

Hoće li zaista Android 15 svojim dolaskom naglasiti posve nov način i poimanje korištenja Android mobilne platforme, svakako ćemo imati prilike vidjeti pri prvim testnim verzijama.


tekst3sl3

Ono što je ovdje također potrebno glasiti i istaknuti je to kako će Android 15 u svojim početcima donositi samo one „osnove” noviteta i značajki, dok bi kasnijim nadogradnjama te značajke dobivale nove elemente i načine korištenja.

Android 14 donosi satelitsko povezivanje

Ovo su samo neke od noviteta koje će imati Android 15 čije kodno ime glasi: “Vanilla Ice Cream” a hoće li zaista to ime i ostati sve do predstavljanja pa i nakon njega, nekako nismo uvjereni u to.

tekst2sl2 2
Plan dolaska Androida 14

Google neprestano radi na poboljšanju i dovođenju novih značajki na Android mobilnu platformu, stoga njezini korisnici ne trebaju biti u strahu za „budućnost” iste.

KidsGuard Pro for Android za nadzor djece

Da li će Android 15 svojim dolaskom obilježiti odnosno započeti jednu posve novu eru korištenja Android mobilne platforme, nekako smo uvjereni da hoće.


tekst2sl1

Pritom smo mišljenja kako će naglasak biti i na povezivanju pametnih telefona i tableta, odnosno kako će telefoni (osobito oni s velikim zaslonima) u sve većoj mjeri dobivati značajke i mogućnost – posuđene upravo s tableta.

Motorola Defy 2 donosi satelitsku komunikaciju i još veću otpornost

No dosta je za informacijama „rekla kazala”, drago nam je zavidjeti da je razvoj Android 15 također u postupku i zaista se veselimo svakom narednom članku gdje ćemo spomenuti Android 15.


tekst2sl2

Naravno govorit ćemo još i o Androidu 14 i svim njegovim značajkama koje su u planu dolaska. Kako će na ove glasine reagirati Apple i hoće li on pustiti nešto u javnost što se dotiče iOS 18 platforme? Sigurni smo kako ćemo nešto slično imati prilike vidjeti i s njihove strane u skorašnje vrijeme.

itportal.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa