KOD LAKTAŠA PRONAĐEN SKUPOCJENI MERCEDES UKRADEN U ZAGREBU

kod laktaša pronađen skupocjeni mercedes ukraden u zagrebu

Iz MUP-a RS-a saopćeno je da su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet u saradnji s pripadnicima Policijske uprave Banja Luka pronašli u mjestu Boškovići, kod Laktaša, skupocjeno vozilo marke “Mercedes-benz”, bijele boje, kabriolet, procijenjene vrijednosti na više od 200.000 evra, koje je u periodu od 11. do 21. feburara otuđila nepoznata osoba ili više njih na području Zagreba u Republici Hrvatskoj.

Međunarodna policijska saradnja

Istaknuto je da je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS-a putem međunarodne operativne policijske saradnje zaprimila zahtjev MUP-a Republike Hrvatske za preduzimanje aktivnosti na pronalsku ovog vozila.

Intenzivnom operativnom djelatnošću i međusobnom razmjenom releventnih saznanja policijskih službenika MUP-a RS-a, Federalne uprave policije, Granične policije Bosne i Hercegoine, MUP-a Republike Hrvatske, te uz operativnu podršku EUROPOL-a, utvrđeno je kako je otuđeno vozilo, izbjegavanjem mjera granične kontrole prokrijumčareno iz Hrvatske u BiH te da su ga najmanje dva lica sakrila na njima poznatoj lokaciji u mjestu Boškovići, opština Laktaši.

U mjestu Boškovići

Iz MUP-a RS je saopćeno da su policijski službenici sinoć oko 21 sat u mjestu Boškovići u Laktašima izvršili pretres lokacija i slobode lišili lica M.Ć. i A.M.

  • Tom prilikom je osim ukradenog Mercedesa privremeno oduzeto i vozilo BMW H5 – navodi se u saopštenju.

U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela “Teška krađa”, a sve aktivnosti se preduzimaju pod nadzorom Okružnog javog tužilaštva u Banjoj Luci.

hayat.ba

drugi upravo čitaju