KO JE SVE KRIV? EVO ČIJU ODGOVORNOST ISPITUJE TUŽILAŠTVO U SLUČAJU DJEVOJČICE KOJU JE OTAC MONSTRUM DRŽAO KAO ROBA

ko je sve kriv? evo čiju odgovornost ispituje tužilaštvo u slučaju djevojčice koju je otac monstrum držao kao roba

Prvo osnovno javno tužilaštvo je od 24. marta kada su dobijena saznanja za nasilje u porodici, odnosno za zlostavljanje i mučenje oštećene od strane Uroša Pašajlića, akcenat stavilo da se u saradnji sa PU za grad Beograd okrivljeni pronađe i liši slobode. A nakon zadržavanja, da mu se odredi pritvor, što je po prijedlogu sudija za prethodni postupak Prvog osnovnog suda i uradio.

Pored sprovođenja istrage za krivična djela koja su prethodno navedena u saopštenju, u narednom periodu preko policije i drugih državnih organa bit će provjereno sve ostalo što bi dovelo do eventualno novih postupaka i to:

1. Protiv lica u čijem je stanu uhapšen da li ima pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog djela, da li je bio sa njim, da li mu je pomagao i na koji način.

2. Da li ima propusta u Centru za socijalni rad u periodu od donošenja presude do pronalaska djeteta u stanu i stanju koje je bilo strašno.

3. Da li ima propusta u službi zaduženoj za obrazovanje djeteta, odnosno polazak u školu, zatim onih koji su trebali da evidentiraju djevojčicu za vakcine, vrtić i predškolsko….

Za neke od tih propusta, ministarstva i zaštitnik građana uveliko vrše provjere i nadzor.

Urošu Pašajliću se na teret stavljaju krivična djela nasilje u porodici, zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica i kršenje porodičnih obaveza, prenosi Kurir.

hayat.ba

drugi upravo čitaju