Klubovi se mogu nadati startu 15. rujna

Ne dolazi puno informacija iz Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine o Premijer ligi, dok se u isto vrijeme u klubovima, koji su u završnoj fazi priprema za početak natjecanja, pitaju kad bi trebalo početi prvenstvo BiH.

Slično kao i prethodnih godina uoči samog starta natjecanja nemamo ovu informaciju, a Upravni odbor RSBiH, koji bi trebao donijeti sve odluke, se zbog unutarnjih nesuglasica nije sastao od svibnja.

Predsjedavajući predsjedništva RSBiH, Vladimir Branković, i dalje napominje da trebaju biti poništene Propozicije od 3. 8. 2022. koje su donesene mimo Zakona o udruženjima i fondacijama BiH. Konkretno, radi se o razlici koja se tiče broja ekipa koje ispadaju iz Premijer lige.

 – Pola članova UO je mišljenja da odluku treba poništiti jer nije donesena u skladu sa Zakonom i mi smo podnijeli zahtjev zbog toga određenim komisijama i ministarstvima, kaže Branković.

Ono što posebno zanima klubove je kad bi mogli na teren.

 – Dogovorili smo da ćemo u međuvremenu imati UO, odrediti početak sezone i sudionike tako da ne trpi rukomet, ali inzistirati na poštovanju zakona, kazao je.

Vladimir Branković

Branković ističe da je cilj praktički donijeti jednake Propozicije kao one prošlosezonske, ali uz poštovanje zakonskih procedura.

Tako bi UO RSBiH mogao imati sjednicu 4. rujna, što je termin koji još nije potvrđen, dok se klubovi mogu nadati da će natjecanje početi sedam dana kasnije nego je prvobitno bilo predviđeno, odnosno 15./16. rujna.

Ovako bi Propozicije za sljedeću sezonu mogle biti donesene tek 4. rujna, a trebale su do 1. srpnja. Nakon toliko ljeta neizvjesnosti za rukometne klubove u BiH teško je kazati hoće li idućeg ljeta imati priliku normalno početi natjecateljsku godinu.

 – Ja ću uraditi sve što mogu da se ovo ne ponovi, zaključio je predsjedavajući predsjedništva RSBiH, Vladimir Branković.

Upravni odbor RS-a BiH

Upravni odbor RS-a BiH čine predsjednik Vladimir Branković, dopredsjednici Kenan Magoda i Slobodan Zadro, te članovi: Zoran Trlin, Branko Vukojević, Dario Pušić, Nedim Musić, Haris Galijašević, Emir Dautović, Darko Savić, Stevan Bekan, Nedjeljko Perišić.

Piše: Ersan Bijedić

mostar@dnevni-list.ba

The post Klubovi se mogu nadati startu 15. rujna appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju