4 C
Sarajevo
Čet, 10, 22

Keks torta sa malinama Gotova za samo 20 minuta

Sastojci:

Sadržaj članka

400 gr petit beurre keksa

Za fil od malina:

1 kg malina
150 gr šećera
15 gr želatina
50 ml vode
100 ml vode

Za bijeli fil:

1 litar mlijeka
9 kašika griza
200 gr šećera u prahu
200 ml slatke pavlake

Za ukrašavanje:

600 gr malina
6 dcl sirupa od maline
20 gr želatina

Priprema:

U 1 litar mlijeka staviti 9 kašika griza, kuvati dok se ne zgusne i ohladiti.
Umutiti 200 ml slatke pavlake sa 200 gr šećera u prahu i dodati kašiku po kašiku muteći hladan kuvani griz. U 100 ml vode staviti 15 gr želatina da nabubri.

U posudu staviti 1 kg maline, 150 gr šećera i 50 ml vode, kuvati od kad provri 5 minuta. Toplu masu ispasirati i u nju dodati nabubreli želatin koji smo istopili na tihoj vatri. Dobro izmiješati i ostaviti da se stegne.
Na tacnu staviti red keksa ( 20 x 30 cm), premazati sa 1/2 bijelog fila. Preko satviti 1/2 fila od malina ( ne dozvoliti da se do kraja stegne već toliko kako možemo mazati preko fila), drugi red keksa, 2/2 bijelog fila, 2/2 fila od malina i treći red keksa. Keks se ne potapa ni u kakvu tečnost.
Po zadnjem redu keksa poredjati 600 gr malina. U posudu staviti 100 ml vode i 20 gr želatina da nabubri. U posudu staviti 6 dcl sirupa od maline da se zagrije, dodati nabubreli želatin istopljen na tihoj vatri. Dobro izmiješati ostaviti da se malo stegne i preliti preko malina.

 

aloonline.ba

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa