Kakvu sliku šaljemo u svijet? Travel bloger iz SAD-a posjetio Sarajevo: Džeparoši, bankomati, dobra hrana


Sarajevo, kao i čitavu BiH, mjesečno posjeti na desetine hiljada turista. Međutim, situacije i stvari s kojima se prilikom tih posjeta susretnu variraju od neobičnih do frustrirajućih i nesretnih.

Tako je u samo jednom danu sve moguće sarajevske nevolje i nedaće doživio i travel bloger iz SAD-a Johnny FD.

On je na svom YouTube kanalu podijelio par videa o njegovom boravku u Sarajevu i BiH od kojih jedan nosi naziv “Ne idite u Sarajevo?”

Razloga njegovog nezadovoljstva glavnim gradom BiH je nekoliko. Kako on isitče u svom videu problemi su počeli s nemogućnošću sporazumijevanja kako bi produžio internet na SIM kartici, zatim nemogućnošću plaćanja kreditnom karticom i pronalaska bankomata koji podržava onu koju on ima, a na kraju, kako bi iskusio pravo iskustvo Sarajeva, imao je problem sa džeparošima.

Otkrio je kako se nakon prvog dana premišljao da li da napusti Sarajevo, ali je ipak odlučio pružiti mu drugu šansu.

Nakon nekoliko dana provedenih u Sarajevu, Johnny FD je relativno promijenio mišljenje, pa je prikazivao susrete s lokalnim stanovništvom, isprobavao i ocjenjivao domaću hranu, te je posjetio lokacije od historijskog značaja.

Također, nakon što je saznao nešto više o historiji Bosne i Hercegovine, rat iz 90ih je usporedio s trenutnim u Ukrajini uz poruku da se historija na neki način ponavlja.

Johnny je potom posjetio Mostar, za koji je na svom Instagram profilu poručio da se ne može sjetiti ljepšeg mjesta od njegovog starog dijela grada.

Nakon toga je uslijedio i put u Hrvatsku i Dubrovnik koji je okarakterisao kao precijenjen te usporedio cijene s onima u BiH kazavši da je za isti komad hljeba koji je u ovom gradu platio 6 dolara, u našoj zemlji dao šest puta manje novca.


pressmediabih.com

drugi upravo čitaju