Kako obrisati facebook profil – DETALJNO UPUTSTVO 2022

Kako na najjednostavniji način obrisati Facebook profil doznajte u sljedećim detaljnim uputama kako obrisati Facebook profil.

Ako ste umorni od Facebooka i želite ga izbrisati ili ako više ne želite posjećivati ​​ovu društvenu mrežu, postoji mogućnost brisanja. Pročitajte detaljne upute u nastavku kako izbrisati facebook profil.

Mnogi razlozi mogu utjecati na vašu odluku o brisanju Facebook profila. Možda više ne želite koristiti ovu društvenu mrežu jer vam je dosta, postovi koji iskaču svaki dan vam više nisu zanimljivi ili ste možda shvatili da previše vremena provodite na telefonu i da gubite puno vremena čitajući statuse koji vam ničemu ne služe.

Naravno, postoji bezbroj drugih razloga zašto biste mogli izbrisati ovu društvenu mrežu.

Prije nego što detaljno objasnim kako izbrisati facebook profil, Želim vam reći da sve radnje vezane uz društvene mreže možete obavljati sa svog telefona (recimo brisanje Instagrama, ili instaliranje Vibera i drugi).

Nije potrebno prijaviti se s računala na profil, kada je vrlo jednostavno svoj Facebook profil možete izbrisati preko telefona. Također je moguće izbrisati svoj Facebook profil ako ste zaboravili lozinku.

Ali, znaj to kada jednom izbrišete Facebook profil više nema povratka.

Stoga, ako vam je samo dosadila ova društvena mreža, uvijek imate opciju za odmor, tj. za privremeno brisanje Facebooka.

kako izbrisati facebook profil - detaljne upute!
Kako obrisati fb profil

Razlika je u deaktiviranju vašeg računa i brisanju vašeg Facebook profila

Bez obzira na razlog vaše konačne odluke o prestanku korištenja ove globalno popularne društvene mreže, Facebook vam nudi dvije mogućnosti:

● za trajno brisanje Facebook profila,

● druga opcija koju imate je trajno deaktiviranje vašeg računa.

Sada ću vam dati kratak pregled osnovne razlike među njima. Tako ćete svakako moći lakše odlučiti hoćete li u potpunosti izbrisati Facebook ili ćete uzeti kratku pauzu i deaktivirati ga.

Trajno brisanje profila sa Facebooka

Ukoliko odlučite trajno izbrisati Facebook, ta opcija znači da će vaš profil na ovoj društvenoj mreži biti izbrisan biti zauvijek izbrisani. Više neće postojati i ne može se ponovno aktivirati.

Sve što ste objavili ili napravili – fotografije i albumi, prijenosi uživo, video zapisi, Facebook stranice za poslovne potrebe koje ste vi kreirali i na kojima ste administrator, kao i sve ostalo bit će trajno izbrisano. Neće se moći vratiti ili ponovno preuzeti.

Ako trajno izbrišete svoj Facebook račun, više nećete moći ni koristiti Messenger. Eventualno, nakon brisanja računa, moguće je vidjeti samo poruke koje su prethodno razmijenjene s prijateljima.

Također, bit ćete ograničeni u pogledu prijave na druge aplikacije na koje ste se registrirali ili prijavili putem Facebooka.

Nakon brisanja računa prijava u druge aplikacije putem Facebooka više neće biti moguća.

kako izbrisati facebook profil
Kako izbrisati Facebook profil

Trajna deaktivacija Facebook računa

Ako se dvoumite je li brisanje pametna odluka, postoji još jedna opcija trajno deaktiviranje vašeg Facebook računa. U tom slučaju, Vaš profil će biti nevidljiv, tj. bit će neaktivan.

Vaš profil neće biti izbrisan, već će biti trajno deaktiviran do trenutka ponovnog aktiviranja. Dakle, možete se vratiti na ovu društvenu mrežu i aktivirati Facebook kad god poželite.

Dok ste deaktivirani, prijatelji i drugi korisnici Facebooka više neće moći vidjeti niti posjećivati ​​vaš profil, niti će moći vidjeti slike, videa i postove koje ste objavili.

Ali, sve fotografije, videi i postovi ostat će spremljeni, tj. neće biti izbrisani zauvijek.

Također, ako ste koristili Facebook profil umjesto lozinke i korisničkog imena na drugim platformama ili aplikacijama, i dalje ćete se moći prijaviti na isti način.

Dodatno, kada je riječ o korištenju aplikacije Sigurno ćete moći koristiti Facebook Messenger (za slanje i primanje poruka) čak i ako je vaš Facebook račun deaktiviran.

Kao što sam maloprije rekao, ne treba vam računalo jer sve možete raditi s mobitela. Ispod je točna uputa kako izbrisati facebook profil na telefonu.

kako izbrisati facebook profil - detaljne upute!
Brisanje Facebooka je jednostavan proces

Upute kako izbrisati Facebook preko telefona

Za trajno brisanje Facebook računa sa svog telefona slijedite ove korake:

 1. otvorite svoj račun, zatim u gornjem desnom kutu kliknite na padajući izbornik;
 2. kliknite na okvir “postavke i privatnost“, zatim na “postavke“;
 3. iz ponuđenih opcija odaberite “vlasništvo nad računom i kontrolu“;
 4. kada se otvori prozor kliknite na “Deaktiviranje ili brisanje vašeg Facebook računa“;
 5. izabrati “Izbriši račun“, zatim odmah kliknite na polje ispod „nastavi s brisanjem računa“;
 6. u otvorenom prozoru možete odabrati jedan od ponuđenih razloga za brisanje, ali to nije obavezan korak;
 7. kliknite gumbnastavite s brisanjem računa
 8. u otvorenom prozoru imate nekoliko funkcija koje možete obaviti prije trajnog brisanja Facebooka (deaktivacija; spremanje postova u arhivu; preuzimanje kopije informacija koje ste objavili – fotografije, postovi i sve ostalo; promjena admina na stranicama koje ste kreirali) , zatim kliknite na polje “Izbriši račun“;
 9. pretposljednji korak je ulazak, tj. za potvrdu lozinke klikom na polje “nastavi“;
 10. kada sve to završite zadnji korak je klik na polje “Izbriši račun“.

Kako izbrisati Facebook profil s računala

Procedura za brisanje Facebook profila s računala je vrlo slična, ali jedina razlika je redoslijed početnih opcija koje treba odabrati. Prati ove korake:

 1. otvorite svoj Facebook račun, zatim u gornjem desnom kutu kliknite na padajuću strelicu (okrenutu prema dolje);
 2. izabrati “postavke i privatnost“, dobro “postavke“;
 3. na lijevoj strani otvorenog prozora postoje opcije koje možete izabrati “vaše informacije s Facebooka“;
 4. zatim odaberite “deaktiviranje i brisanje“;
 5. zatim odaberite “trajno brisanje računa“, a zatim potvrdite klikom na okvir „nastavite s brisanjem računa“;
 6. ostali koraci su identični brisanju Facebook računa s telefona.

Ostale važne informacije o brisanju Facebook računa

Kada podnesete zahtjev za brisanje svog Facebook profila, znajte da se neće odmah izbrisati. Stoga nije loše znati još nekoliko vrlo važnih stvari o tome:

● brisanje Facebooka nakon podnošenja zahtjeva (ili pokretanja postupka) odgađa na neko vrijeme, točnije na 30 danaa nakon toga se svi podaci zauvijek brišu i više se ne mogu dohvatiti;

● ako se predomislite i želite prestati brisati Facebook možete otkazati brisanje računa, ali samo ako je prošlo manje od 30 dana i to od dana kada je pokrenuto brisanje (nakon toga nije moguće);

proces brisanja svi podaci sa Facebooka može trajati do 90 dana (u tom razdoblju nitko ne može pristupiti informacijama s vašeg računa);

● kopije vaših podataka mogu ostati u pohrani sigurnosnih kopija ove društvene mreže dulje od 90 dana;

● prije brisanja profila možete jednostavno preuzeti sigurnosnu kopiju svega što ste objavili na Facebooku (slike, isječci, postovi…) i tako spremiti sve što smatrate važnim ili osobnim.

Kao što vidite, kako obrisati Facebook profil je vrlo jednostavan postupak, ali svakako vam savjetujem da dobro razmislite prije nego bude prekasno. Također, iskreno se nadam da vam je ovaj tekst bio od koristi i da će vam pomoći da bez problema obrišete svoj račun.

Pročitajte i ovo

nodejs.rs

drugi upravo čitaju