Kako da organizujete prostor da uvijek bude uredan?

kako da organizujete prostor da uvijek bude uredan?

Jedno od najkorisnijih pravila kada je riječ o neopterećenom prostoru je da kada unosimo nešto, istovremeno iznesemo nešto. Na taj način održavamo balans.

Organizacija prostora može značajno doprinijeti osjećaju mira i produktivnosti. Evo nekoliko savjeta kako urediti prostor da uvijek bude čist:

Čišćenje prostora
Prvo, temeljito očistite prostor. Očistite prašinu, usisajte i dezinficirajte površine. Čistoća je osnova za daljnju organizaciju.

Izbacite nepotrebno
Izbacite sve što vam ne treba ili ne koristite. Ako već šest mjeseci niste koristili neki predmet, razmislite o darivanju ili bacanju istog. Manje stvari znače manje nereda i lakše održavanje čistoće.

Kategorizacija predmeta
Poredajte predmete po kategorijama. Knjige na police, dokumenti u ladice ili mape, odjeća u ormare. Upotrijebite kutije, košare i kontejnere za pohranu manjih stvari.

Prilagodite prostor svojim potrebama
Prilagodite prostor vašim potrebama. Osigurajte dovoljno radne površine i sustav za organizaciju papira i uredskih materijala ako puno radite za stolom.

Ubacivanje i izbacivanje
Svaki put kada unesete novi predmet u prostor, riješite se nekog starog. Ovo pravilo pomaže da ne nakupljate previše stvari.

Označavanje za urednost
Koristite etikete za označavanje kutija, ladica i mapa. Tako ćete lakše znati gdje se što nalazi i održavati red.

Vješanje polica
Iskoristite vertikalni prostor postavljanjem polica ili vješalica. To će vam pomoći da oslobodite površine i održavate stvari urednima.

Višenamjenski namještaj
Namještaj koji ima više funkcija može pomoći u maksimiziranju prostora. Kreveti s ladicama ili stolovi s policama mogu biti od koristi za pohranu stvari.

Rutina je važna
Uvedite dnevne ili tjedne rutine za održavanje reda. Na primjer, svakodnevno pospremite radni stol ili napravite brzu organizaciju ormara jednom tjedno.

Redovno ažuriranje
Redovno pregledavajte svoje stvari i ažurirajte organizaciju prema potrebama. Sezonsko sortiranje odjeće u ormaru može pomoći u održavanju reda.

Minimalizam kao spas
Razmislite o minimalizmu kao načinu života. Manje stvari znače manje nereda i lakše održavanje. Oslobodite se viška stvari barem u prostoru u kojem boravite.

Organizacija prostora zahtijeva planiranje i disciplinu, ali trud se isplati. Uređen prostor može poboljšati produktivnost, smanjiti stres i stvoriti ugodno okruženje, prenosi 24sata.hr.

Izvor: ( www.dominfo.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju