JOŠ UVIJEK TRAJE POTRAGA U KANJONU TARE ZA DVOGODIŠNJIM DJEČAKOM: DETALJI JEZIVE NESREĆE U CRNOJ GORI

Potraga će biti nastavljena sutra.

Podsjećamo, u ovoj nesreći je stradala majka, Jelena Vuković (27) i djevojčica, a jedno dijete je izvučeno iz provalije sa povredama i prevezeno u bolnicu. Za trećim djetetom, dječakom, se i dalje traga…

  • Završeno je danas ronjenje bez rezultata. Izronili su ronioci prije pola sata. Prešli su danas 14 kilometara. Voda je hladna, ali je vidljivost dobra i bolja nego juče.

Ovo što rade naši ronioci tragajući peti dan nije ništa novo i neuobičajno ako se sjetimo da su naši ronioci tragali za utopljenim licima i po 30 dana. Radi se o djetetu od dvije godine nestalom u rijeci koja je brza i opasna za one koji rone po njenom dnu i u bukovima – kazao je direktor Regionalnog ronilačkog centra Bijela za portal Dan Veselin Vesko Mijajlović.

On je dodao da roniti 20 kilometara i ostati pod vodom pet sati nije lako.

  • Kada bi držali prst u vodi pet sati ne bi bilo prijatno, a ronioci najbolje znaju kako im je. Imaju čvrstu volju i spremni su da nastave sutra. Nadamo se da ćemo brata malog četvorogodišnjeg junaka koji je preživio skoro tri sata u hladnoj reci stojeći u vodi do grla u slupanom vozilu, pronaći – rekao je Mijajlović.

Mijajlović naglašava da u ovim naporima pomaže veliki broj ljudi, rafteri, vlasnici kampova, hotela, preduzeća, vatrogasci, spasioci, ronioci policije i vojske Crne Gore.

  • Pomažu, ulažući ogromno napore, roneći u hladnoj vodi i pregledajući svaki kamen u brzacima duž rijeke- naglašava on.

Podsjećamo, tijelo djevojčice koja je ispala iz automobila, koji je prije dvije noći sletio u provaliju pronađeno prije par dana na oko tri kilometra od mjesta udesa.

hayat.ba

drugi upravo čitaju