JOŠ JEDNA PLJAČKA U BIH: UKRADENO 250.000 KM IZ AUTOMOBILA – VLASNIK SJEDIO U KAFIĆU

još jedna pljačka u bih: ukradeno 250.000 km iz automobila – vlasnik sjedio u kafiću

Krađa novca je prijavljena 26. aprila u Doboju, ali o tome nije bilo zvaničnih saopštenja iz policije.

Kako saznaje ATV, krađa se dogodila u ranim jutarnjim satima, ali zasada nema dokaza da su ova dva slučaja povezana.

-Vlasnik je ujutro novac stavio u automobil, a onda se parkirao u jednoj ulici u Doboju i otišao u kafić da pije kafu. Kada se vratio u vozilu nije bilo torbe sa novcem. Prema prijavi ukradeno mu je oko 250.000 maraka”, navodi izvor.

Dodaje da se sumnja da su lopovi najvjerovatnije pratili dilera deviza, te da su u krađi koristili uređaj za ometanje daljinskog zaključavanja vozila. U PU Doboj je potvrđeno da se krađa dogodila 26. aprila oko 7.15 časova: “Policijskoj stanici Doboj 1 26. aprila je prijavljeno da je iz zaključanog parkiranog vozila u Doboju ukradena veća količina novca. Izvršen je uviđaj i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela teška krađa.”

Nezvanično se doznaje da ovo nije prvi put da se ovaj prodavac deviza našao na meti lopova. Prije nekoliko mjeseci na području Gračanice, u Federaciji BiH, ukradeno mu je 80.000 maraka, što je također prijavljeno policiji.

The post JOŠ JEDNA PLJAČKA U BIH: UKRADENO 250.000 KM IZ AUTOMOBILA – VLASNIK SJEDIO U KAFIĆU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju