JOŠ JEDNA DRAMA U PET SETOVA: I LAJOVIĆ U DRUGOM KOLU!

Srbijanski tenisač Dušan Lajović započeo je Roland Garros pobjedom. Nakon pet setova i velike borbe, slavio je protiv ruskog igrača Romana Safiulina nakon 4 sata i 10 minuta. Prethodno je izgubio od srpskih igrača i Laszla Đerea.

Setovi su bili 4:6, 7:5, 6:4, 6:7 (6), 6:4.

Ruskinja je povela 3:0 u prvom setu, ali je Lajović uspio preokrenuti rezultat. Safiulin je ponovno preokrenuo rezultat i poveo 1:0.

Drugi set je također bio pun breakova. Lajović se vratio nakon Safiulinove prednosti od 3:1, spašavajući četiri break lopte kod rezultata 4:4. U 11. igri je uspio poravnati rezultat na 1:1.

Lajović je osvojio treći set s breakom u devetoj igri. U četvrtom setu je Safiulin preokrenuo rezultat s 2:0 na 4:1, ali je Lajović uspio izjednačiti na 5:5. Safiulin je osvojio peti set nakon što je Lajović propustio meč loptu u tie-breaku.

U odlučujućem dijelu igre, Lajović je poveo 5:3, ali Safiulin se nije predavao i smanjio na 5:4. Lajović je imao dvije meč lopte u 10. gemu na suparnikov servis i uspio završiti meč nakon što je iskoristio drugu.

U sljedećem kolu, Lajović igra protiv pobjednika meča Fritz (SAD) – Coria (Argentina).

Izvor: ( www.sportskacentrala.com / Javno.ba )

drugi upravo čitaju