JOŠ JE MISTERIJA ŠTA SE DESILO PRIJE JEZIVE TRAGEDIJE: KĆERKA KOJU JE OTAC POKUŠAO UBITI OTKRILA DETALJE ŽIVOTA S NJIM

još je misterija šta se desilo prije jezive tragedije: kćerka koju je otac pokušao ubiti otkrila detalje života s njim

Kako smo saznali od sagovornika iz istrage ovog slučaja, ova porodica, odnosno, V. M., koji je stradao, potom, N. M. kćerka i supruga M. M. bili su razmatrani u Radu grupe za koordinaciju.

  • Početkom februara dobili smo prijavu od NN lica da je M. B. izjavio da će ubiti sebe i kćerku ukoliko mu se ne vrati supruga koja ga je ostavila. Tužilac je prikupljao dokaze i nastavilo se intenzivnim radom u tom slučaju. Grupa za koordinaciju i saradnju naložila je hitno obavljanje razgovora saa svim članovima porodice. Posebno se pričalo sa kćerkom N. M.
  • Ona je u dva navrata izjavila da je ostala u kući da bi brinula o ocu koji je bolestan i za koga je veoma vezana. Navela je da hoće da bude uz njega da može da ga vodi kod ljekara, a sa majkom, M. M. razgovor nije obavljen”, rekao je sagovornik iz istrage.

Podsjetimo, V. M. je automobilom udario u banderu dok je u vozilu bila i njegova kćerka, a istraga će da utvrdi da li je tačno da se u stub zaletio namjerno kako bi ubio sebe i svoje dijete. Mještani sela Dražanj iz kog je V. M. kažu da je muškarac bio preke naravi i nije bio u dobrom odnosu sa komšijama.

još je misterija šta se desilo prije jezive tragedije: kćerka koju je otac pokušao ubiti otkrila detalje života s njim
JOŠ JE MISTERIJA ŠTA SE DESILO PRIJE JEZIVE TRAGEDIJE: KĆERKA KOJU JE OTAC POKUŠAO UBITI OTKRILA DETALJE ŽIVOTA S NJIM
  • Kad biste ga ovako vidjeli, ne biste znali da je nezgodan, bio je domaćin. Ali bio je jako preke naravi, često je umio da se posvađa sa komšijama, s mnogima nije pričao. Nije maltretirao komšiluk, ali je bio neprijatan. Najbliže komšije su se valjda sažalile, pa su otišli da pomognu njegovoj majci koja je nepokretna. Sve se odigralo u ponedeljak, a danas je bila sahrana – kaže za Telegraf.rs jedna mještanka.

Kako dodaje, u kuću V. M. više puta je dolazila policija, a oduzimano mu je i oružje koje je imao jer je bio lovac. Tvrdi da je nakon oduzimanja oružja htio da kupi pištolj i da je prijetio da će da pobije porodicu. Također je istakla da je muškarac unapred za sebe i kćerku zakupio grobno mjesto.

  • Žao mi je tog djeteta, 18 godina ima, znate kako je lijepa. Ona je u bolnici, nadam se da će da bude bolje. Njena majka ih je napustila. Deset godina su pokušavali da dobiju dijete, cijelu trudnoću je održavala u Narodnom frontu u Beogradu. I eto kako se sad završilo – dodaje.

Podsjetimo, kako je ranije ispričao djed djevojčice, njena majka je otišla kada je N. M. napunila 18 godina jer navodno više nije mogla da trpi nasilje. V. M. je od siline udarca poginuo na licu mjesta, dok je njegova kćerka u teškom stanju prevezena u bolnicu.

hayat.ba

drugi upravo čitaju