12.7 C
Sarajevo
Ned, 05, 23

JEZIVO SVJEDOČENJE O PAKLU U ŠKOLI: VRIJEĐAO JE SVE, DEGRADIRAO RODITELJE, POVRAĆALA SAM, A ONDA MI JE STAVIO RUKU NA ZADNJICU

  • Ostajem pri svemu što sam rekla i sve što sam ispričala bilo je po mom sjećanju – rekla je ona u sudnici, a zatim detaljno odgovarala na pitanja advokata optuženog koji je tri puna sata postavljao pitanja.
  • Dok sam pohađala školu punih 10 godina od moje 7 do 17 godine, Mika je vrijeđao svu djecu pa smo tako bili svjedoci da nerijetko govori kako neko ima male ili velike grudi. Kako je neko debeo i da izgleda kao kuharica ili vaspitačica, da su mu uši klempave – rekla je devojka.

Ona je dodala da je Mika Aleksić o sebi imao veliko mišljenje i da nije pokazivao svoje slabosti.

  • Želio je da gradi sliku o sebi da je svemoćan! Da je on Bog i nije dozvoljavao da se priča o slabostima i tako je i pravio kult ličnosti u grupu – rekla je ona na suđenju i dodala:
JEZIVO SVJEDOČENJE O PAKLU U ŠKOLI: VRIJEĐAO JE SVE, DEGRADIRAO RODITELJE, POVRAĆALA SAM, A ONDA MI JE STAVIO RUKU NA ZADNJICU

Svi smo željeli da budemo njegovi miljenici i da budemo ti posebni koje će Mika voditi kroz život. Bio je društveno prihvaćen, a sve što je loše radio što smo kasnije shvatili, mislili smo da nas je čeličio za život. To je bio u stav naših roditelja, da je on prava osoba za nas koja će nas naučiti životu.

Prilikom svog izlaganja ona je navela i da o svemu što im se dešavalo iza zatvorenih vrata škole glume ne smiju nikome da govore.

  • Mika je smatrao da svako od nas treba da ima tajne i moja tajna bila je ta da ne smijem da pričam roditeljima šta se tamo dešava, što je inače i bilo pravilo škole. Majke i žene je često nazivao ku*vama. Sve sam to krila od roditelja, dok sam s druge strane povraćala i nisam željela da idem u tu školu, ali sam htjela da budem popularna. Degradio je naše roditelje, a mi smo o tome šutjeli jer smo imali dobar odnos s njim i mislili da to tako treba – rekla je.

Ona je objasnila da joj je Aleksić često govorio pogrdne riječi.

  • Govorio mi je da sam glupača i da sam niko i ništa! Kao i da na glavi umjesto perja imam paperje – rekla je na suđenju, pa opisala grozotu koju je proživjela 2018.
  • Otišla sam u kancelarije krajem maja 2018. Kako bi Miki saopštila da odlazim u Italiju i da neću upisati glumu. Plašila sam se tog razgovora jer on nije podržavao takve stvari. Ušla sam u prostoriju i bila sam prestravljena njegove reakcije koja će uslijediti. Rekao mi je da sam glupača i bilo mi je veoma teško. Zagrlio me je i spustio je svoju ruku na moju zadnjicu i počeo da me stiska. Ne znam koliko je to trajalo ali meni je bilo kao vječnost – rekla je potresno devojka i dodala da je sebe samo u prvoj mah hrabrila kako je to samo slučajnost.
JEZIVO SVJEDOČENJE O PAKLU U ŠKOLI: VRIJEĐAO JE SVE, DEGRADIRAO RODITELJE, POVRAĆALA SAM, A ONDA MI JE STAVIO RUKU NA ZADNJICU

Kako je navela, ona je bila u šoku zbunjenosti sve dok sebi nije priznala da je Aleksić to namjerno uradio.

  • Dok me je hvatao za zadnjicu, osjetila sam kako diše i znala sam da to namjerno radi, ali nisam željela sebi da priznam da je čovjek koga samo gledali kao Boga spreman to da uradi. Ona je navela da je željela sve da zaboravi, ali isto se to dogodilo i njenoj najboljoj drugarici nakon nje i tada su zajedno prolazile kroz pakao.
  • Moja najbolja drugarica je doživjela još gore stvari od Mike, on je išao do kraja s njom, a sve što se desilo je strašno – rekla je ona i dodala da je u Italiji išla na razgovore sa psihijatrom i da je radila na tome da povrati svoje samopouzdanje, kao i da je pila lijekove za spavanje.

Oštećena je na suđenju Aleksiću rekla i da je on često postavljao neprijatna pitanja.

  • Pitao ni nas: “Kakvi smo u seksu?” kako da odgovorim na to pitanje kad nisam ni stupila u seskulani odnos tada i kako da odgovorim na to :”Da li doživljavaš orgazam?” a naš odgovor je morao da zadovolji njegovu potrebu da je to pravi odgovor, inače nam slijedi kazna – rekla je ona i dodala da su kazne bile umivanje vodom, 100 puta napisati pravila škole, kao i po njoj ono najteže omalovažavanje i vrijeđanje pred cijelom grupom.

Tokom suđenje Aleksićev branilac je nekoliko puta uvrijedio tužiteljka, koji je na kraju i dobio opomenu od sudije Božovića koji vodi ovaj predmet. Sljedeće suđenje je zakazano za 31. januar 2023.godine kada se očekuje da advokat odbrane nastavi sa ispitivanje svjedoka oštećene, ali i suočavanje oštećene i Aleksića.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Brano
Branohttps://javno.ba
Brano je veliki zaljubljenik u ribolov. Još veći je luđak za sportske vijesti. Voli sve, najviše nogomet. Na njegovom jelovniku su uvijek svježe informacije iz Liga petice, regije i svijeta. Prati sportske vijesti i redovno informira o svim sportskim dešavanjima.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa