5 C
Sarajevo
Sub, 03, 23

Jeste li probali maderoterapiju? Milica Grgić pojašnjava šta je to…

Maderoterapija nova je metoda zatezanja kože koja je došla u našu državu. Žene i djevojke podvrgavaju se ovoj metodi kako bi uklonile masne naslage i celulit sa svoje kože. O ovoj temi za portal „Avaza“ je govorila Milica Grgić, poznatija kao “Mica oklagijica”.

– Maderoterapija je tehnika masaže ili drenaže kojom skidamo najčešće obim, masne naslage i celulit. Preteča je „made in wood“ terapije koja je bila terapeutska vrsta masaže. Potiče iz Kolumbije. Radi se drvenim elementima različitih oblika i različitih tehnika. Potpuno je bezbjedna, neinvazivna tehnika ako se pravilno izvodi bez ikakvih posljedica na samog klijenta – kazala je Grgić.

Manji obim

Sadržaj članka

Dodala je da se ova tehnika tretmanski i tako se postiže rezultat, odnosno dobija se efekat manjeg celulita, obima, prilikom čega se oslobađa tijelo od toksina, viška vode.

Na pitanje koliko dugo se bavi ovim zanimanjem, kazala je da je ovo već osma godina. Istakla je da je bila prva u BiH koja je počela sa ovom tehnikom. Dodala je da nije bilo teško naučiti izvođenje ove tehnike.

– Išla sam na osnovni kurs u Beograd. Međutim, odmah sam tada promijenila način rada i napravila svoju vrstu tehnike. Počelo je moje izučavanje anatomije tijela i dovelo je do toga da stvorim svoja dva patenta i svoje dvije tehnike. Učim svaki dan kada radim i istražujem – rekla je ona.

Dodala je da svake dvije godine objavi javno novu tehniku, koja je njen patent i elemente koji do tada nisu bili poznati na tržištu. Kaže da već pet godina radi edukacije i ima više od 1.000 učenika.

– Maderoterapija nije bolna i ne bi trebala da bude bolna ako sepravilno izvodi. Može da bude neugodno drugi ili treći tretman na onim površinama gdje je začahuren celulit. Najčešće to bude kod žena u srednjim godinama koje dugo sjede na poslu. Vanjski dio butine može da bude bolan. S tim do ne smije da boli da to klijent ne može da izdrži i ne bi trebalo da se pojavljuju modrice i podlivi – rekla je ona.

Drveni elementi

Istakla je da je moguće da se dogodi poneka fleka ili manja modrica na mjestima gdje je celulit izraženiji kod žena. 

Dodala je da postoji više od 500 vrsta drvenih elemenata koje se koriste u masažama, s tim što je, kako kaže, maderoterapija postala popularna posljednjih godina na Balkanu.

– Jedan tretman traje zavisno od zone, od 30 do 60 minuta. Radi se po različitim zonama, recimo noge i stražnjica, stomak i leđa. Lice se također može raditi. Povoljno utiče na kožu, jer utiče na cirkulaciju. Možemo reći da „ispegla“ bore na neki način, ali rezultati ne mogu biti sa pretjeranim očekivanjima. Svakako, zdravo je za kožu lica – kazala je Grgić za portal „Avaza“.Drveni elementi s kojima se radi ova tehnika

Cijene tretmana

Istakla je da se nakon minimalno pet tretmana vidi razlika na koži, odnosno poboljšanje, dok je deset tretmana optimalan, ali ne i krajnji broj tretmana koji se trebaju uraditi.

– Sve zavisi od organizma, vrste problema i krajnjeg cilja. Ono što je bitno kazati je da nije sve do terapeuta, već da i klijent mora da sarađuje sa maderoterapeutom u smislu moje je 50 posto, a njihovo 50. Moraju da ispoštuju određena pravila koja imamo da bi rezulat bio vidljiv – istakla je Grgić.

Cijene tretmana se kreću od 25 do 35 KM, a postoje i kuponi koji se kupuju za više tretmana te je tada iznos jeftiniji.

Rezultate rada i tretmane možete pratiti na njenom instagram profilu Mica Oklagijica.

pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Amra
Amrahttps://www.tnt.ba
Amra voli da piše o ljepoti, to je opušta. Njeni savjeti o modi i šminaknju uvijek dobro dođu. Puno istražuje i čita. Ponosna je mama djevojčice i dječaka pa na zabavan način servira korisne informacije o trudnoći i odgajanju djece.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa