12.7 C
Sarajevo
Ned, 05, 23

JELICU UBIO SA 26 UBODA NOŽEM I OSAM UDARACA ČEKIĆEM: GRAHOVCU POVEĆANA KAZNA, EVO KOLIKO ĆE PROVESTI NA ROBIJI ZBOG 760 EURA

Ovu odluku donio je Apelacioni sud u Nišu koji je nakon odlučivanja po žalbama preinačio presudu Višeg suda u Nišu.

Grahovac će robijati 35 godina za ubistvo počinjeno zbog 760 eura.

Brutalno ubistvo koje je šokiralo Srbiju odigralo se u noći između 31. augusta i 1. septembra 2019. godine u Nišu gdje je Grahovac sa 26 uboda nožem i osam udaraca čekićem brutalno usmrtio staricu u njenom stanu zgradi na Bulevaru dr Zorana Đinđića. On je nesretnu ženu poznavao jer je živio u toj zgradi dok je studirao stomatologiju a potom je pobjegao za Beograd gdje je i uhapšen nekoliko dana kasnije.

Grahovac nije sporio zločin, naglasivši da “forenzičke dokaze ne može da ospori”, ali se branio da se navodno ničega ne sjeća jer je kobnog dana uzeo drogu „dži“ i alkohol. On je pred sudom negirao i da je od starice uzeo bilo kakav novac i objasnio da su 760 eura koji su pronađeni kod njega zarađeni prostituisanjem, prodajom slika i radom na građevini!?

  • Ugledni ljudi sa kojima sam bio u vezi, ljekari, arhitekte i drugi, bili su spremni da učine sve da bi bili sa mnom tako da su me snabdijevali drogom u dovoljnim količinama. Sve što se desilo je emocionalni duh prošlosti, zbog pokušaja suicida koji mi nisu išli od ruke, batinanja i silovanja u periodu kad sam bio dječak, zbog čega je sve moralo negdje da se ispolji – rekao je on.

Braneći se pred sudom, on je ispričao da ga je u mladosti otac brutalno prebijao, a njegov prijatelj i silovao kada je imao pet godina te da se zbog trauma se odao alkoholu, drogama i prostituciji. Kada je saznao da je HIV pozitivan krenuo je u Niš da se vidi sa bivšim partnerom i drugaricom ali su ga obili, pa se napio i navodno uzeo drogu „dži“ koja izaziva agresiju. Zbog toga je, htieo je da skoči sa solitera, ali je onda izgubio pamćenje, a sljedeće čega tvrdi da se sjeća je da je u autobusu ka Beogradu sa zamotanom rukom…

“Jedina kazna za mene je eutanazija”

U završnom obraćanju pred sudom u martu ove godine Grahovac se izvinjavao za zločin tvrdeći da je bio neuračunljiv.

  • Izvinjavam se cijeloj Srbiji za zločin koji nisam učinio u uračunljivom stanju, molim oštećene da mi oproste. Nisam svirepa ličnost. Najviše se plašim kazne Božije. Naslikao sam Isusa Hrista na platnu kao molitvu i traženje oproštaja za ubistvo Jelice Tatarovski. Mrzim svoje bivstvovanje i zato mislim da je eutanazija prava kazna za mene”, rekao je Grahovac u završnoj riječi.

“Postupao racionalno”

No, tužilaštvo nije imalo dilemu jer je, kako su istakli, sve radnje preduzimao racionalno.

  • On je sračunato došao iz Raške u Niš kod Jelice Taratovski koju je poznavao i za koju je znao da ima novca od penzije koju je naslijedila od supruga. Sve radnje je preduzimao racionalno, kupio je nož koji je nađen na licu mjesta, imao je i čekić. Iskoristio je povjerenje starice da uđe u stan, napao je, lišio života, izvršio premetačinu na mjestima gdje je pretpostavio da ima novca pošto je znao da čuva pare po novčanicima. Pojedini novčanici nisu ni nađeni, a pojedini su nađeni pored samog tijela. Svjesno i svrsishodno se ponašao i nakon toga. Uklanjao je tragove, vraćao se u stan, izbjegavao kamere i krio lice, racionalno otišao u KC Niš na pregled jer se posjekao, a onda za Beograd. Sve ukazuje da je znao šta radi – obrazložio je ranije u završnoj riječi zamjenik VJT Andrija Ivić.

Odbrana tražila liječenje a ne zatvor

Branilac Grahovca advokat Jelena Arsićeva je u završnoj riječi je istakla, pak, da Grahovac nije bio uračunljiv kobne noći te da ubistvo nije počinio iz koristoljublja, pa je zatražila novo vještačenje i njegovo upućivanje na liječenje u psihijatrijsku ustanovu umjesto u zatvor

Pokušao da skoči sa stepeništa suda

Suđenje Grahovcu pratile su odvijalo se u jednom trenutku pod velikom napetošću, budući da je optuženi u februaru 2021. godine, po izlasku iz sudnice, pokušao da se baci sa stepeništa na trećem spratu zgrade Višeg suda u Nišu, ali su ga spriječili zatvorski stražari. Grahovac je u sudnicu Višeg suda u Nišu dovođen sa lisicama i na rukama i na nogama, u pratnji straže, a toga dana, u hodniku suda, kada su krenuli ka stepeništu, on se neočekivano nagnuo preko gelendera, ali su ga dvojica stražara uhvatila za noge i zadržala, a potom i vratili na stepenište.

hayat.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa