Sastojci:
2 pileća filea
1 kašičica slatke paprike
250 g tjestenine po želji
1 ljubičasti luk
1 paprika
2 kašičica paradajz pirea
250 ml pavlake za kuvanje
50 g parmezana
Priprema:
Meso isjecite na kockice, pa posolite i pobiberite, a onda pospite slatkom paprikom. Dobro sjedinite i ispržite na malo maslinovog ulja. Dodajte sitno sjeckani luk, a kada i on omekša dodajte papriku isječenu na kockice. Zatim sipajte paradajz pire i pavlaku za kuvanje, pa promiješajte. Krčkajte dok ne krene da vri, pa dodajte parmezan i promiješajte. Na kraju dodajte testeninu koju ste prethodno skuvali i procijedili i opet promiješajte. Možete da služite.
BONUS VIDEO:
JEDNOSTAVAN RECEPT ZA PASTU SA BIJELIM MESOM Brzinski ručak od sastojaka koje ćete pronaći u svakom frižideru Aloonline.ba.