Je li ovo nasljednik Slobodana Starčevića: Ovako je govorio prije tri mjeseca

je li ovo nasljednik slobodana starčevića: ovako je govorio prije tri mjeseca

Slobodan Starčević neće u narednom ciklusu predvoditi reprezentaciju BiH do 21 godine, a naredne sezone će po svemu sudeći sjediti na klupi trebinjskog Leotara.

Ime Starčevićevog nasljednika naravno još uvijek nije poznato, ali sa upražnjenim selektorskim mjestom odavno se povezuje bivši trener Borca Marko Maksimović, još i iz vremena kad nije bilo izvjesno da će Starčević napustiti klupu reprezentacije.

Maksimović je na televiziji N1 u martu mjesecu ove godine sebe istakao kao glavnog kandidata za mjesto selektora mlade reprezentacije.

“Što se tiče mlade reprezentacije to me vraća u period kada sam igrao za nju. To je bila jedna sjajna generacija sa Džekom, Ibričićem, Salihovićem kada su nas dvije minute dijelile do odlaska na Evropsko prvenstvo. Najbliži smo bili otići tamo. Primili smo gol u zadnjim minutama na Koševu. Neke stvari u BiH idu po ključu i zna se kako ide. Sada to pripada narodu iz kojeg ja dolazim. I kada bi savez mijenjao selektora, a ne znam i da li će ne vidim iskreno bolje opcije osim mene. Nije bilo kontakata, medijskih provlačenja jeste, ali da sam dobio ponudu ne. Ako slušam priče sa strane znam kako je selektoru, ali mislim da imam i energiju i znanje da odvedem reprezentaciju tamo gdje nisam uspio kao igrač”, kazao je tada Maksimović.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju