JASMINA UZELA STVAR U SVOJE RUKE! MUŽ JE GODINAMA ZLOSTAVLJAO, ONA UZELA NOŽ I UBILA GA

jasmina uzela stvar u svoje ruke! muž je godinama zlostavljao, ona uzela nož i ubila ga

Sud je osudio za ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Kako je objasnila sudija, vještaci su utvrdili da je okrivljena tada bila u stanju smanjene uračunljivosti.

  • Bez svoje krivice dovedena je i u stanje razdražljivosti, vrijeđanjem i zlostavljanjem od strane supruga i to je predstavljalo kumulaciju stanja koje je godinama trpjela. Poslije rasprave uzela je kuhinjski nož, ušla u sobu gdje je sjedio i ubola ga u grudi. Nanijela mu je jednu tešku tjelesnu povredu opasnu po život, od koje je preminuo u Urgentnom centru – obrazložila je sudija presudu, a prenijele su Novosti.

Podsjetimo, Jasmina B. je u završnoj riječi plačući rekla da se najiskrenije kaje, da nije prošao nijedan dan, a da ne misli o tome i da se ne pokaje i da nije htjela da ubije muža.

I iz sudnice je izašla brišući suze nakon izrečene presude.

Prethodno je zamjenik tužioca u završnoj riječi predložio da se okrivljena oglasi krivom za ubistvo i kazni zatvorom. Naveo je da joj nisu našli otežavajuće okolnosti, a da ima čitav niz olakšavajućih od kojih na kraju i njeno korektno držanje tokom suđenja.

Branilac Nemanja Jakšić tražio je da se Jasmina osudi na godinu i tri mjeseca zatvora za nanošenje suprugu teške tjelesne povrede sa smrtnim ishodom:

  • Milorad je bio sklon alkoholu i maltretirao je godinama i nju i djecu. Kod okrivljene je došlo do akumuliranja nezadovoljstva, zbog psihičkog i fizičkog zlostavljanja, jer je godinama trpjela njegov poročan život. Kažu, zašto ga onda nije napustila? Kako da ga napusti, ima troje djece, a nije bila zaposlena i nije imala novca za svoje i njihovo izdržavanje, niti je imala gdje da ode. Prije nego što ga je ubola nožem, Milorad ju je udarao i vrijeđao.

Branilac Jakšić je naveo da je okrivljena pokazala iskreno kajanje, da nije imala namjeru da ga ubije, ubola ga je jednom i nije nastavila da ga više puta ubada nožem i zasigurno ubije. Pošto u početku nisu mogli da dobiju Hitnu pomoć, zajedno sa najmlađim sinom ga je nosila do auta da ga voze u bolnicu, prenose Novosti.

hayat.ba

drugi upravo čitaju