‘JA SAM SLJEDEĆA’: JELENA JE PRIJE UBISTVA IZGOVORILA ČUDNU REČENICU, PJEVAČICA JE OVU TAJNU ODNIJELA U GROB!

Niko nije mogao ni da zamisli da će takva sudbina zadesiti pjevačicu Jelenu Marjanović, koja je tek počela da se probija na muzičkoj sceni kod nas. Njen žvotni put obilježio je osmijeh i skromnost, ali i brojne tragedije. Krasio je izuzetan talenat, a sa druge strane bila je vrlo posvećena kćerka, supruga i majka.

Beživotno Jelenino tijelo pronađeno je, nakon kraće potrage, na nasipu u naselju Crvenka u Borči 02. aprila 2016. godine. Od tada se priča o njoj ne smiruje, naprotiv. Iznova su se pojavljivale razne spekulacije, od kojih mnoge nisu potvrđene, ni poslije 6 godina od ubistva.

Osumnjičeni, obdukcija i svi drugi detalji istrage išli su svojim tokom, ali paralelno s njima tekla je rijeka suza koja nije imala veze sa samim činom ubistva, već sa nepravednim krajem osobe koja ničim to nije zaslužila.

Jelena Krsmanović rođena je 1983. u Beogradu, a od malih nogu pokazivala je veliki talenat za muziku. Njeni članovi porodice isticali su da je stalno pjevala.

Svoj prvi album izdala je 2002. godine i to je bio nagovještaj jedne blistave karijere.

Jeleni Marjanović je otac bio ključna podrška u karijeri i privatnom životu. Kada je iznenada preminuo, mlada pjevačica odjednom je ostala bez tla pod nogama. Povukla se sa javne scene, a tek deceniju kasnije, kad je konačno smogla snage da nastavi da se bavi muzikom, progovorila je o tim trenucima u jednom intervjuu.

  • To me je totalno dotuklo i ubilo. Posle toga nisam imala snage da nastavim. On je vodio moju karijeru, bio je moja snaga. Niko nije smio prstom da me pipne. Kada je otišao, sve se ugasilo. Sada kada sam se vratila na scenu, osjećam da je i moj tata sretan, gdje god da je – rekla je tada Jelena.

Godinu dana nakon smrti oca, Jelena je izgubila i strica, koji je nakon bratovljevog odlaska preuzeo na sebe brigu o njegovoj kćerki.

‘ja sam sljedeća’: jelena je prije ubistva izgovorila čudnu rečenicu, pjevačica je ovu tajnu odnijela u grob!
‘JA SAM SLJEDEĆA’: JELENA JE PRIJE UBISTVA IZGOVORILA ČUDNU REČENICU, PJEVAČICA JE OVU TAJNU ODNIJELA U GROB!

Udala se 2010. godine za kompozitora i aranžera Zorana Marjanovića, s kojim je dobila kćerku Janu, a njen suprug je iz prethodnog braka već imao sina. Iako je svima u njihovom bliskom okruženju ovaj brak djelovao kao da je pun ljubavi, Jelena je mučila svoje muke.

Zatim saznaje da joj je majka oboljela od malignog tumora, te u potpunosti preuzima na sebe brigu o njoj. Rastrzana između posla, brige o djetetu i bolesnoj majci i straha od gubitka i drugog roditelja, ipak se nikad nije žalila. Čak je nastupala i na dobrotvornim koncertima kako bi pomogla ugroženoj djeci.

Međutim, poslije stričeve sahrane, imala je čudan razgovor sa svojom strinom:

  • Prošle godine, poslije sahrane mog muža, pričale smo u kolima. Na moj komentar da sam ja sljedeća, odgovorila mi je: Nisi ti, ja sam – ispričala je Jelenina strina, neposredno poslije njenog ubistva.

Šta se zapravo dešavalo u njenom braku i kakve stvari je sve prežvljavala u sebi, ostaće velika tajna koju je Jelena odnijela u grob.

Jedna od njenih velikih prijateljica sa naše muzičke scene bila je Nada Topčagić. Poslije pjevačicine smrti, tvrdila je da je njena mlađa koleginica posljednjih dana bila užurbana oko zajedničke duetske pjesme koju je trebalo da snime, baš kao da je nešto predosjećala.

  • Sjećam se da smo do tri ujutro sjedile u studiju dok je kćerkicu držala u naručju. Ona kao da je predosjetila da će umrijeti. Zvala me je prije nekoliko dana i požurivala s premijerom. Uporno je insistirala na tome, a inače nije bila takva da zapne za nešto – pričala je Nada.

Ipak, najtragičnije riječi o sudbini Jelene izgovorila je njena tada petogodišnja kćerka, koja je danima nakon majčine smrti ponavljala: “Vratite mi moju mamu, hoću da se igram s njom…”

Glavni osumnjičeni za Jelenino ubistvo bio je njen suprug Zoran Marjanović, koji je poslije 6 godina, proglašen krivim i osuđen na 40 godina zatvora.

hayat.ba

drugi upravo čitaju