“Ja sam domaćin, streljam očima” Ovako se slavi Božić u domu Dragana Stojkovića Bosanca

Badnji dan i Božić imaju posebno mjesto u domu Dragana Stojkovića Bosanca u kome vladaju radost i harmonija, a kompozitor je otkrio kako njegova porodica slavi veliki praznik.

– Kao i svaki pravoslavni praznik, zapalimo svijeću, pomolimo se Bogu, a onda ide ono najvažnije, da se ne svađamo, priđemo trpezi. Svi zajedno doručkujemo i ručamo, lomimo pogaču, ko nađe dukat, on ga i vrati u kuću pod ubjeđenjem da će zlato da mu se prostre pod nogama. Ma svi smo radosni i veseli – ispričao je Dragan koji priznaje da je supruga Dunja tog dana glavna u kući.

– Ja sam domaćin, sjedim i streljam očima i ukućani su zadovoljni kada se nasmijem. Šalim se malo! Dođu nam prijatelji i nekako se taj dan osjećamo svečanije nego drugim nedeljama – priznao je Boske.

Običaji i tradicija se u domu Stojkovića oduvijek poštuju, a omiljeni gost na svečanom ručku je nasljednica Džidža.

– Obavezno je da se bude na ručku, Džidža uvijek dođe jer taj momenat okupljanja je najbitniji. Svakako je najvažnije pomoliti se Bogu, ja vjerujem u Boga, ali je ručak vezan za tu molitvu. Ja sam gledao masu ljudi koji slave praznik u kafani, ne shvatajući gdje se nalaze i zašto to rade jer im je potrebno pored grešnih pobuda ka novcu koji su zaradili na težak način, bitno još da i to pokažu! Umjesto u prijatnosti svog doma da provedu takve dane, pa nisam ja to izmislio – rekao je Boske a potom šokirao pojedinim detaljima.

– Oni idu po kafanama, ja sam gledao smiješnu situaciju, gledao sam čovjeka, poznat je, ali ne bih sad imenovao, koji se peo uz roštilj, mislim ima nas raznih, ali ja sam ipak drugačiji i ponosan sam na to, kao i na moju porodicu – ispričao je Stojković.

(express/kurir)

“Ja sam domaćin, streljam očima” Ovako se slavi Božić u domu Dragana Stojkovića Bosanca Express.

express.ba

drugi upravo čitaju