Izvršni odbor NSFBiH danas odlučuje o sudbini Poprženovića, hoće li ga zaštitnici uspjeti ‘‘spasiti‘‘?

Susret 28. kola Prve lige Federacije BiH između Jedinstva iz Bihaća i Radnika iz Hadžića još uvijek privlači mnogo pažnje. Domaćin je tada slavio rezultatom 5:3, i to nakon što je dobio dva penala, a gostima su data dva crvena kartona. Sastav iz Hadžića je vodio rezultatom 3:1 na poluvremenu, a u drugom dijelu je potpuno masakriran od strane sudije Harisa Poprženovića iz Travnika, koji je sa svojim pomoćnicima u finišu susreta poništio i sasvim regularan gol gostiju za 5:4, postignut sa devet igrača, zbog nepostojećeg ofsajda.

Kao što se i očekivalo, Komisija za sudije i suđenje je Poprženoviću dala jako nisku ocjenu. Tačnije, ocjenom 7,0 plasirao se među najgore sudije u historiji bh. fudbala, a Komisija je predložila i njegovo skidanje sa liste sudija za Prvu ligu Federacije BiH, a ista je mjera predložena i za Sahiba Smriku, prvog pomoćnika.

Izvršni odbor će danas odlučiti sudbinu Poprženovića i Smrike, a nameće se logičnim da se prijedlog Komisije za sudije i suđenje usvoji, te da Poprženović u skorije vrijeme ne dobije priliku da izvodi vratolomije kakve je izvodio u Bihaću. Ipak, sa našim fudbalom se nikad ne zna, pa oprez ni po ovom pitanju nije na odmet, a valjda će razumni glasovi nadjačati glasove onih koji bi mogli pokušati da zaštite kriminalno suđenje.

U nastavku se podsjetite još jednom šta je sve Poprženović dosudio. A njemu neka je na obraz. —

— —

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju