18.8 C
Sarajevo
Čet, 06, 23

Izvršni direktor Googlea od zaposlenika očekuje veću produktivnost i fokus

Kako bi povećao produktivnost i fokus, izvršni direktor Googlea pokreće program pod nazivom ‘Simplicity Sprint’ za prikupljanje povratnih informacija zaposlenika o učinkovitosti.

Prošle srijede, firma Alphabet održala je redovni zajednički sastanak. Ton sastanka, prema CNBC-u, bio je donekle ozbiljan jer su zaposlenici izrazili zabrinutost zbog potencijalnih otpuštanja. Izvršni direktor Sundar Pichai zatražio je od zaposlenika njihovo mišljenje te rekao da “produktivnost Googlea kao tvrtke nije onakva kakva bi trebala biti čak ni s tolikom brojem zaposlenih“.

Da zaposlenici nisu uzalud zabrinuti dovoljno govori i nedavna najava izvršnog direktora da će usporiti tempo zapošljavanja i ulaganja do 2023., tražeći od zaposlenika da rade “s većom hitnošću” i “više gladi” nego što je to bilo “u sunčanijim danima“.

Zahtjev također dolazi dok kompanija pokušava ublažiti napetosti između zaposlenika i rukovoditelja nakon što je godišnja anketa “Googlegeist” pokazala da zaposlenici kompaniji daju posebno loše ocjene na plaćama i napredovanjima.

Želio sam dati dodatni kontekst nakon naših financijskih rezultata i također zatražiti vašu pomoć“, nastavio je Pichai, referirajući se na izvješće o zaradi za drugo tromjesečje tvrtke u utorak. “Jasno je da se suočavamo s izazovnim makro okruženjem s još više neizvjesnosti.

Također je rekao da postoji stvarna zabrinutost da njihova produktivnost kao tvrtke u cjelini nije onakva kakva bi trebala biti za broj zaposlenih koji imaju te zamolio sve da pomogu stvoriti kulturu dodatno usmjerenu na misiju i njihove proizvode i kupce. U skladu s time nastavio je “Trebali bismo razmisliti o tome kako možemo minimizirati ometanja i stvarno podići ljestvicu u pogledu izvrsnosti proizvoda i produktivnosti.

U tu je svrhu Pichai predstavio inicijativu “Simplicity Sprint” koja služi za prikupljanje ideja za brži razvoj proizvoda. “Sprint” je izraz koji se često koristi u razvoju softvera i od strane tehnoloških startupa za označavanje kratkih, fokusiranih rokova prema zajedničkom cilju.

Tvrtka time otvara prostor za zaposlenike da podijele svoje ideje do 15. augusta putem interne ankete, a neka od pitanja su:

  • Šta bi vam pomoglo da radite s većom jasnoćom i učinkovitosti kako biste služili našim korisnicima i klijentima?
  • Gdje bismo trebali ukloniti prepreke kako bismo brže došli do boljih rezultata?
  • Kako eliminirati gubitke i ostati poduzetni i fokusirani dok rastemo?

BUG/PRESS

pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Adin
Adinhttps://www.tnt.ba
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa