Izviđač sa minimalnim promjenama u sastavu počeo pripreme

Jučer je u Gradskoj športskoj dvorani u Ljubuškom šef struke RK Izviđač Central osiguranje Toni Čolina obavio prozivku i održao prvi trening s rukometašima na koje će računati u idućoj rukometnoj sezoni. Pored trenera Čoline prozivci i prvom treningu prisustvovali su trener za fizičku spremu Adis Jakić, trener druge ekipe Ivan Džolić i voditelj ekipe Nedan Zovak.

Na prozivci su se pojavili svi pozvani igrači osim Miloša Kosa, koji je na zasluženom odmoru do početka iduće sedmice.

Dakle, osim dolaska Mateja Ljubića i odlaska Amira Muhovića prošlogodišnja ekipa je ostala na okupu.

Prozivci su prisustvovali rekonvalescenti Filip Odak, koji će na rehabilitaciji biti još dvadesetak dana. Nikola Primorac koji će za puni trenažni ciklus biti spreman oko 10. avgusta

Veliko ohrabrenje je povratak Berina Kese, koji je spreman i treninra punom snagom. Jedino na manju ozljedu se požalio Milan Vukšić.

Trener Čolina prvoj ekipi priključio je Patrika Pavičića, Juru Bubala, Mateja Šimića i Milana Dedića, koji su prošle sezone bili nosioci igre druge ekipe, koja je osvojila drugo mjesto u takmičenju 1.lige F BiH, grupa “jug”

Prema riječima trenera „Skauta“ prve sedmice fokus rada biti će na testiranju i podizanju fizičke spreme. Druge dvije sedmice priprema, kombinirano će se raditi na fizičkoj spremi, tehnici i taktici, dok će zadnje tri sedmice akcenat rada biti na taktici.

Izviđač će komplet pripreme, osim igranja utakmica, obaviti u Ljubuškom, u Gradskoj športskoj dvorani, nogometnom stadionu „Babovac“ te fitnes dvorani.

Već odavno je utvrđen broj i termin igranja pripremnih utakmica. Prva ogledna utakmica na rasporedu je 06. avgusta s hrvatskim premijerligašem RK Metković. Nakon toga slijedi turniri u Trogiru 13.08., u Sarajevu 19.08., u Ljubuškom 27. ili 28. 08. i u Visokom Memorijalni turnir „Edhem Sirćo“ 04. rujna.

Hoće li biti neki odlazaka ili novih imena nešto više biti će poznato u iduće dvije sedmice.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju