Između Saveza i Smajlagića zapelo oko ugovornih stavki

Rukometni savez Bosne i Hercegovine je trebao riješiti pitanje izbornika A reprezentacije Bosne i Hercegovine najdalje prošlog tjedna, ali se to još nije dogodilo.

Od ranije je jasno da je na prijedlog novog predsjednika RS-a BiH, Kenana Magode, trebao za izbornika A tima biti imenovan Irfan Smajlagić. Priznati rukometni stručnjak, koji je posljednje velike uspjehe imao sa RK Bosna Sarajevo u Ligi prvaka, ali kasnije nije bio aktivan na ovako visokoj razini, je dobio glas od svih 12 članova Upravnog odbora RSBiH.

Veća potraživanja

Potom je, po našim informacijama iz RS-a BiH, sve išlo po planu, Smajlagić je poslao i svoj program rada, a onda je zapelo s ugovorom koji bi trebao potpisati na četiri godine.

 – U ovom trenutku vam ne mogu reći ništa u vezi pitanja izbornika Smajlagića, rekao nam je glavni tajnik RS-a BiH Tarik Smajović jučer, a i prošlog tjedna na istu ovu temu.

Po našim saznanjima, zapelo je oko pojedinih ugovornih točki. Smajlagić bi inače trebao dobiti ugovor sličan onome Ivice Obrvana koji je imao platu od 5.000 eura, a svoja potraživanja sada pokušava naplatiti preko Arbitražnog suda pri EHF-u. Smajlagićev ugovor navodno podrazumijeva još i veće izdatke jer bi prema četverogodišnjem planu on trebao rukovoditi i omladinskim rukometnim selekcijama koje bi se konačno trebale početi redovito okupljati, a što samo po sebi podrazumijeva više ulaganja.

Maribor 13. 10.

Dok “natezanje konopca” traje, kvalifikacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj 2024. godine, u kojima bi A reprezentacija BiH trebala imati solidne šanse za plasman na još jedno veliko natjecanje, počinju 13. listopada. BiH je smještena u grupu 7 zajedno sa reprezentacijama Slovenije, Crne Gore i Kosova. Prvu utakmicu Zmajevi igraju 13. listopada (20 sati) u Mariboru protiv Slovenije, dok su već 16. listopada domaćini Crnoj Gori u Sarajevu. Prve dvije reprezentacije iz grupe idu izravno na EP, ali i četiri najbolja trećeplasirana tima iz osam kvalifikacijskih grupa.

Dakle, dvadesetak dana prije starta kvalifikacija naša reprezentacija još uvijek nema izbornika A tima. Er.B.

The post Između Saveza i Smajlagića zapelo oko ugovornih stavki appeared first on Dnevni.ba.

dnevni.ba

drugi upravo čitaju