IZAZVAO MORE KONTROVERZI: Tajkun ubrizgava krv svog maloljetnog sina

Multimilioner Brajan Džonson (45) želi po svaku cijenu da se vrati u mladost, ali na prirodan način, što znači bez ikakvih estetskih korekcija na licu i tijelu. Nakon što je prije 2 godine svoju kompaniju prodao za 800 miliona dolara, sad novac troši kako bi tijelo vratio u stanje iz mladosti. Angažovao je tim ljekara i stručnjaka regenerativne medicine i ima rigorozan plan kako da podmladi organe. Džonson tvrdi da već sad ima srce tridesetsedmogodišnjaka, kožu dvadesetosmogodišnjaka i kapacitet pluća kao kad je imao 18 godina. Međutim, nema namjeru da se na tome zaustavi.

Džonson je ranije primao transfuziju krvi od zdravih, anonimnih davalaca koje je pažljivo pregledao kako bi se uvjerio da imaju idealan indeks tjelesne mase i da nemaju bolesti. Ali, sada je preduzeo drastičan korak tako što sa svojim sedamnaestogodišnjim sinom Talmidžom želi da razmijeni krvnu plazmu. U procesu se svakom učesniku uklanja litar krvi i pretvara se u dijelove pomoću mašine visoke tehnologije. Krv se dijeli na tečnu plazmu, crvena krvna zrnca, bijela krvna zrnca i trombocite. To se zatim ubrizgava Brajanu koji se nada da će još više podmladiti i popraviti tijelo.

Američki tajkun je uz to ovom tretmanu podvrgao i svog oca Ričarda (70).

Brajan je, naime, nedavno donirao Ričardu litar svoje krvi, a Talmadž je donirao krv ocu Brajanu. Pritom, nije primio nikakvu povratnu krv.

– Moj sin, otac i ja smo završili prvu višegeneracijsku razmjenu plazme na svijetu – ponosno je napisao tajkun na Instagramu, a prenio Sun.

(Express/srecna.republika.rs)

IZAZVAO MORE KONTROVERZI: Tajkun ubrizgava krv svog maloljetnog sina Express.


express.ba

drugi upravo čitaju