IZ UGLJENISANIH OLUPINA IZVUČENO SEDAM TIJELA, SVI IZGORJELI U VOZILIMA: NOVI DETALJI NESREĆE U NJEMAČKOJ

iz ugljenisanih olupina izvučeno sedam tijela, svi izgorjeli u vozilima: novi detalji nesreće u njemačkoj

Još troje je povrijeđeno, a neki teže. Jedan je i dalje u životnoj opasnosti.

  • U nesreći su učestvovala tri vozila – BMW, Volkswagen i Mercedes – rekla je Sandra Knopf iz Tirinškog državnog operativnog centra u nedjelju ujutro za BILD.

Automobil je ušao u suprotnu traku u dugoj krivini i tada se sudario sa dva automobila koja su dolazila. Dva vozila koja su učestvovala u nesreći zapalila su se nakon nesreće.

Uništeni su do neprepoznatljivosti – jedna od ugljenisanih olupina nalazila se prebačena preko zaštitne ograde, druga je ostala na putupotpuno uništena, a treći automobil se prevrnuo na ivicu puta.

Vatrogasne jedinice nisu mogle da pomognu učesnicima nesreće. Šest osoba je izgorjelo, a još jedna osoba iz trećeg BMW-a nije preživjela nesreću. Prema podacima Državnog operativnog centra, među žrtvama je i nekoliko „mladih osoba“.

Sve žrtve su umrle u svojim vozilima. Prema navodima policije, tijela su mogla biti pronađena tek nakon što je vatra ugašena.

Stanovnici su prvobitno zamoljeni da drže prozore i vrata zatvorenima zbog jakog dima. Za sada nema informacija o identitetu poginulih.

Put B247 je nakon nesreće potpuno zatvoren.

Premijer Bodo Ramelov takođe se oglasio kasno u subotu uveče:

  • Sa šokom i velikom tugom sam upravo primio vijest o veoma ozbiljnoj saobraćajnoj nesreći između Šenšteda i Bad Langensalce. Oplakujem mrtve i saosjećam sa rodbinom. Toliko života zbrisano u sekundi. Zbunjenost ostaje.

Ministar unutrašnjih poslova Georg Majer reako je da je “duboko šokiran”.

  • Moje misli su sa teško povrijeđenima i porodicama poginulih. Posebnu zahvalnost upućujem službi hitne pomoći na ovom teškom zadatku. Ovo su slike koje ću dugo pamtiti. Naši timovi za krizne intervencije su tu da pomognu hitnim službama da se izbore sa tim. Na mjesto nezgode alarmirani su procjenitelji i vještaci. Sada bi trebalo da saznate kako je došlo do nesreće i zašto su se automobili tako brzo zapalili. Timovi za krizne intervencije trenutno zbrinjavaju rođake poginulih i hitne službe uključene u ovu užasnu operaciju.

hayat.ba

drugi upravo čitaju