Ispraznili smo spremnik za vodu kako bismo izvadili telefon koji je pao u vodu

Indijski dužnosnik suspendiran je nakon što je naredio da se isprazni rezervoar (brana) kako bi mogao izvući svoj mobitel koji mu je pao u vodu. Bila su potrebna tri dana da se ispumpaju milijuni litara vode iz brane, …

nakon što je Rajesh Vishwas ispustio svoj mobitel dok je snimao selfie. Kada je pronađen, mobitel je bio previše mokar da bi radio.

Gospodin Vishwas, koji je tvrdio da sadrži osjetljive vladine podatke i da ih treba pronaći, sada je optužen za zlouporabu položaja.

Inspektor hrane je u nedjelju slučajno ispustio svoj Samsung telefon, vrijedan oko 1200 dolara (100.000 rupija), u branu Kerkata u središnjoj indijskoj državi Chhattisgarh.

Nakon što ga lokalni ronioci nisu uspjeli pronaći, platio je da doveze dizel pumpu, rekao je Vishwas u video izjavi koju su prenijeli indijski mediji. Rekao je da je imao usmeno dopuštenje dužnosnika da pusti “nešto vode u obližnji kanal”, dodajući da je dužnosnik rekao da bi to “zapravo koristilo poljoprivrednicima koji bi imali više vode”.

Crpka je radila nekoliko dana, ispraznivši približno dva milijuna litara vode – navodno dovoljno za navodnjavanje 6 četvornih kilometara (600 hektara) poljoprivrednog zemljišta, izvještava BBC.

Njegova misija je prekinuta kada je drugi dužnosnik, iz odjela za vode, stigao na mjesto događaja nakon pritužbe.

“On je suspendiran do istrage. Voda je neophodan resurs i ne može se rasipati na ovaj način,” rekla je Priyanka Shukla, dužnosnica okruga Kanker.

Gospodin Vishwas je zanijekao da je zlorabio svoj položaj i rekao da je voda koju je ispustio bila iz preljevnog područja brane i da “nije bila u stanju za upotrebu”. Ali njegovi su postupci izazvali kritike političara, a nacionalni potpredsjednik državne oporbene stranke BJP tweetao je:

“Kad ljudi ovise o tankerima za opskrbu vodom u vrućim ljetima, dužnosnik je ispustio dva milijuna litara vode koja se mogla koristiti za navodnjavanje najmanje 1500 hektara zemlje.”

zanimljivostidana.com

drugi upravo čitaju