iPhone 14 Pro Max je bio najprodavaniji vodeći telefon u prvom kvartalu 2023. godine, a Galaxy S23 Ultra je bio najpopularniji Android telefon

Sa sigurnošću se može reći da industriji pametnih telefona trenutno ne ide tako dobro kao prethodnih godina. Prodaja je u padu u svim tvrtkama i ekosustavima, a mnogi ljudi jednostavno ne kupuju pametne telefone. Međutim, čini se da segment vrhunskih pametnih telefona napreduje jer ljudi, točnije tehnološki entuzijasti, još uvijek kupuju telefone, ali samo one koji koštaju 500 eura i više. A ako niste pogodili, iPhone 14 Pro Max je u samom vrhu.

Unatoč tome što se industrija pametnih telefona još uvijek bori s plasmanom proizvoda, Apple i Samsung napreduju sa svojim vrhunskim pametnim telefonima

Na temelju informacija dobivenih od Canalysa, tržište vrhunskih pametnih telefona zabilježilo je mali rast od 4,7% u usporedbi s prošlom godinom, a kako bi nam pokazali telefone koji su dospjeli među 15 najboljih, tvrtka je čak prikazala popis 15 najboljih telefona . na temelju prodaje.

Očekivano, iPhone je uspio zauzeti prva mjesta. iPhone 14 Pro Max je na prvom mjestu, dok su iPhone 14 Pro, iPhone 14 i iPhone 13 na drugom, trećem i četvrtom mjestu. Međutim, iPhone 14 Plus i iPhone 12 također su dospjeli na listu jer su uspjeli zauzeti šesto i osmo mjesto, dok je treća generacija iPhone SE zauzela 11. mjesto.

S druge strane, Samsung je uspio zauzeti šest mjesta na listi. Galaxy S23 Ultra zauzeo je peto mjesto, postavši najpopularniji Android pametni telefon u prvom kvartalu 2023., s Galaxy S23 na sedmom mjestu, Galaxy S23 Plus na devetom mjestu, Galaxy Z Flip 4 na desetom mjestu, Galaxy S22 u dvanaestom mjestu, a Galaxy S21 FE na petnaestom mjestu.

Bez obzira na statistiku prodaje, ništa od ovoga nije iznenađenje jer znamo da Samsung već neko vrijeme muku muči s prodajom, a uz južnokorejsku kompaniju, Apple je jedina tvrtka koja proizvodi telefone vrijedne pažnje. Ne kažem da druge tvrtke ne nude dobre proizvode. Samo kažem da je Apple već neko vrijeme lider u prodaji i to vjerojatno s dobrim razlogom.

Vjerujemo da će se Samsung oporaviti, budući da bi nova generacija sklopivih telefona i tableta mogla krenuti u prodaju u srpnju, zajedno s Galaxy S23 FE, za koji se također priča da će biti lansiran kasnije ove godine. S druge strane, Apple će novu iPhone 15 seriju objaviti kasnije ove godine. Dakle, izlazi puno uzbudljivih pametnih telefona i sigurno će biti zanimljivo.

Piše: DK

Nakon što je iPhone 14 Pro Max bio najprodavaniji flagship model u prvom kvartalu 2023., a Galaxy S23 Ultra najpopularniji Android telefon, prvi put se pojavio PC CHIP.
pcchip.hr


nodejs.rs

drugi upravo čitaju