Intervju s Lanom Stanišić o ulozi u filmu “Udovac”: Iskustvo igre kćerke Izudina Bajrovića

U Sarajevu je nedavno završeno snimanje debitantskog filma Harija Šečića „Udovac“ nakon samo 13 dana u kojem glavnu ulogu igra bh. glumac Izudin Bajrović. Priča govori o udovcu, društvu i odnosima unutar njega. U filmu je također sudjelovala Lana Stanišić, voditeljica FACE TV-a i kćerka glavnog lika, koja stoji iza svojih izbora.

Razgovor s Lanom o filmu
U intervjuu za „Avaz“, Lana je otkrila kako je bilo raditi s Izudinom Bajrovićem, atmosferi na setu te o svojim trenutnim angažmanima i planovima za budućnost.

– Bila je to velika privilegija raditi s Izudinom Bajrovićem. Kao moj profesor, veliki autoritet i glumčina, bilo je ostvarenje snimati zajedno s njim u zahtjevnim i emotivnim scenama.

Debitantski film reditelja i scenariste Harija Šečića „Udovac“ okupio je zanimljivu glumačku ekipu s poznatim imenima bh. glumišta. Lana je istaknula kako je snimanje trajalo oko dvije sedmice, uz radnu atmosferu i neophodnu disciplinu.

Lanini trenutni projekti

– Trenutno radim na emisiji „UzBuđenje“ na Face TV-u i nekim digitalnim kampanjama koje su u pripremi.

Sitacija u kinematografiji

– Sretna sam što u smjeru regionalnih i svjetskih trendova ide i kinematografija u našoj zemlji. Važno je podići svijest o afirmaciji i podršci umjesto negodovanja i kukanja, jer sve ide na bolje.

Budući planovi i viđenje u budućnosti

– Uvijek se fokusiram na osjećaj i energiju te se trudim pronaći idealnu frekvenciju za sebe. Živim za trenutak i učim biti ono što želim biti, uvijek sam u procesu izgradnje.

Objava LANE STANIŠIĆ O ULOZI U FILMU „UDOVAC“: Kako je biti kćerka Izudina Bajrovića prvi put se pojavila na Express.


Izvor: ( express.ba / Javno.ba )

drugi upravo čitaju