IDEJA ZA RUČAK Medaljoni od mesa u sosu od pečuraka, ukusno jelo koje će rado jesti cijela porodica

Sastojci:

500 g mesa od buta

300 g pečuraka

100 ml kisele pavlake

3 čena bijelog luka

1 glavica crnog luka

1 kašičica majčine dušice

1 kašičica bosiljka

1 kašičica bijelog luka u prahu

Priprema:

Isjeći meso na komade veličine zalogaja, posoliti, pobiberiti po ukusu i posuti bijelim lukom. Dobro izmiješati rukom. Ostaviti meso da odstoji 1 sat u frižideru. Pržiti ga na umjerenoj vatri dok ne porumeni i omekša. Izvaditi ga, pa u istom tiganju izdinstati isjeckane bijeli i crni luk, pa dodati isjeckane pečurke. Dinstati dok ne ispari voda koju puste. Dodati začine, pavlaku i dinstati još minut. Na tanjir staviti medaljone od mesa i preko njih sos od pečuraka.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

drugi upravo čitaju