8 C
Sarajevo
Pet, 03, 23

IBU i OK Ilidža potpisali ugovor o saradnji i stipendiranju mladih sportista

Internacionalni Burch univerzitet i Odbojkaški klub Ilidža potpisali su danas ugovor o poslovnoj saradnji koja se ogleda u zajedničkom djelovanju kako bi mladim ljudima pružili mogućnost da spoje kvalitetno obrazovanje i sportske ambicije.

Potpisivanjem ovog ugovora Internacionalni Burch univerzitet je obezbijedio stipendije za sve članove OK Ilidža koji se odluče za studij na jednom od studijskih programa na IBU. Osim toga univerzitet i klub ostvarit će međusobnu podršku kroz razne aktivnosti. 

Ugovor su potpisali rektor Internacionalnog Burch univerzitet, prof.dr. Mersid Poturak i predsjednik Odbojkaškog kluba Ilidža, Emir Memić. 

„Naš univerzitet pored stipendija koje se ostvaruju na osnovu znanja i rezultata u toku školovanja nudi i sportske stipendije kako bismo svim našim studentima koji to žele pružili mogućnost da se nastave baviti sportom i studirati u isto vrijeme. Drago nam je da smo ostvarili ovu saradnju sa Odbojkaškim klubom Ilidža i da ćemo kroz zajedničke aktivnosti unaprijediti ponudu našim studentima te pružiti priliku za stipendiju perspektivnim mladim sportistima“, rekao je prof.dr. Mersid Poturak, rektor Internacionalnog Burch univerziteta. 

Predsjednik OK Ilidža, Emir Memić prilikom potpisivanja ugovora istaknuo je da je ovo velika stvar kako za sam klub, tako i za općinu Ilidža: 

„Mi ćemo se potruditi da u januaru napravimo pokazni kamp gdje ćemo organizovati sve najperspektivnije dječake i djevojčice koji imaju namjeru da studiraju u BiH da dođu na našu općinu, da treniraju u OK Ilidža i studiraju na IBU gdje će imati dodatne pogodnosti u vidu stipendija. Već imamo upita od kolega i igrača koji žive van Sarajeva da dođu tu, jer su prepoznali Internacionalni Burch univerzitet kao veliku priliku za odlično obrazovanje i Odbojkaški klub Ilidža za nastavak svoje sportske saradnje tako da želim da se zahvalim rektoru i univerzitetu te da ova saradnja traje što duže i da je stalno unaprijeđujemo“.

Zajednička saradnja između IBU i OK Ilidža rezultirat će odličnim prilikama za mlade ljude koji žele trenirati i aktivno se baviti odbojkom uz kvalitetan studijski program.  

sport1.oslobodjenje.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak molimo da ga podijelite

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

Supported by TNT Grupacija
Goran
Goran
Goran zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale. Prati lokalne vijesti i kulturna dešavanja za portale TNT Grupacije.

drugi upravo čitaju

MOŽDA VAS ZANIMa