IAKO JOJ JE DRAŽE BITI HOSTESA: Petra je najzgodnija hrvatska doktorica

Ovih dana na društvenim mrežama pažnju je privukla jedna hrvatska doktorica medicine, Petra Meštrić, koju na Instagramu prati gotovo 40.000 korisnika.

Javnost je prvi put za Petru čula kad joj je neko hakovao Instagram od 100 hiljada pratilaca od kojeg je, između ostalog, finansirala i svoj studentski život, a jednom je prilikom objavila i neobični oglas u kojem je nudila šetnju, držanje za ruke i slično usamljenim muškarcima za Dan zaljubljenih.

Petra je od nedavno diplomirana doktorica medicine, ali uprkos novostečenoj tituli, otkrila je kako je trenutno ipak više posvećena poslu hostese i influenserke na društvenim mrežama.

Petra se školovala za doktoricu, ali radi i kao hostesa na Zrću. Objasnila je kako je došlo do kombinacije ova dva posla.

-Tačno. Školovana sam ljekarka, ali ipak radim kao hostesa. Taj posao radim već više od 10 godina, imam iskustva i na njega više gledam kao na zabavu nego kao na posao. A svima nam je cilj da što lakše zaradimo novac, zar ne?

Kako kaže, za posao hostese se odlučila jer voli da ima i svoj novac.

-Iako su mi roditelji bili (i jesu) ogromna finansijska pomoć u životu, a i bivši momci su uveliko znali finansijski da mi pomažu, imati svoja primanja i naučiti da cijeniš rad, za mladu osobu je ipak neprocjenjivo. Meni je medicina draga, ali trenutno to ne radim jer se ne mogu posvetiti tome 100 odsto. Žao mi je što ne radim u struci, ali znam da ne bih bila 100 odsto glavom tamo, a ne volim stvari da radim na pola… Ako ikad ipak odlučim da radim u struci, uzet ću opciju sekundarijat – rad pod nadzorom starijeg ljekara u trajanju od šest mjeseci i za 50 odsto ljekarske plate. Tek nakon toga planiram da počnem sa samostalnim radom.

-Iako se mnogima ova moja odluka čini jako nezrelom i glupom, vjerujte mi, zrelija je od većine ljudi, nebitno kojeg zanimanja, koji svoj posao obavljaju ofrlje i s frustracijom – kaže Petra.

Na pitanje da se okušala u struci, kaže:

-Do sada nisam radila samostalno kao doktorica, ali sam odradila sve prakse i dužnosti koje su prethodile dobijanju diplome.

Istakla je da se školovala na Univerzitetu u Rijeci i da je zavšrila opštu medicini. Otkrila je i da li joj smetaju komentari na “račun” “najzgodnije hrvatske doktorice”:

-Meni ovakvi komentari izrazito laskaju! Smatram da bi svakoj ženi trebalo da prijaju komplimenti i lijepi komentari.

(Express/cdm.me)

IAKO JOJ JE DRAŽE BITI HOSTESA: Petra je najzgodnija hrvatska doktorica Express.


Sportska centrala

drugi upravo čitaju