I ovo je BiH / Muškarac napravio haos nakon što su mu došli isključiti struju zbog duga: Pucao na radnike i nogama šutao njihov alat

i ovo je bih / muškarac napravio haos nakon što su mu došli isključiti struju zbog duga: pucao na radnike i nogama šutao njihov alat

Na dvojicu radnika “Elektrokrajine”, Terenska jedinica Bosanski Novi, jučer je izvršen napad vatrenim oružjem prilikom njihovog obavljanja redovnih radnih zadataka u industrijskoj zoni Poljavnice.

Napad osobe inicijala B. K. desio se kada su radnici, po standardnom nalogu Direkcije za tržišno snabdijevanje Elektroprivrede RS-a, došli da sa mreže isključe brojilo poslovnog objekta dotičnog kupca zbog duga za neplaćenu električnu energiju.

– Napadač je prema radnicima uperio oružje duge cijevi i iz neposredne blizine ispalio jedan hitac, te nogama šutirajući polomio kutiju sa radnim alatom koji su koristili naši radnici, kazali su Elektrokrajine.

Kada je po drugi put repetirao oružje radnici su otrčali u službeno vozilo i istim se udaljili. Odmah su pozvali policiju koja je došla na lice mjesta, privela napadača i izvršila pretres imovine osumnjičenog tokom kojeg je pronađeno oružje duge cijevi (vojna puška M-76 sa optičkim nišanom) i pripadajućom municijom.

Uprava i kolektiv Elektrokrajine najoštrije su osudili brutalni napad i ugrožavanje života radnika koji, kako kažu, samo obavljaju svoj posao od kojeg prehranjuju porodice.

– Pozdravljamo brzu reakciju policije koja je privela napadača, te protiv njega najavila podnošenje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima. Ovim putem pozivamo nadležne pravosudne institucije da u predstojećem krivičnom postupku najoštrije sankcionišu dotičnu osobu, saopćeno je.

Elektrokrajina od 2021. godine posluje kao operator distributivnog sistema koji postupke isključenja i uključenja korisnika mreže obavlja po nalogu ovlaštenog snabdjevača, odnosno nadležnih direkcija Elektroprivrede RS-a.

www.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju