Huawei i Avatr „osnažili” suradnju – tržište očekuje limuzinu Avatr 12

Prisjetite se kada smo na našim stranicama pisali o početku suradnje dobro nam poznatog Huawei-a te tvrtke koja proizvodni električne automobile pod imenom „Avatr”.

VW pruža besplatno praćenje vozila prvih pet godina

Ovo predstavlja veliki korak za Huawei jer ova tvrtka tim potezom ulazi i jasno se uključuje na tržište električnih automobila. Do sada je (o tome smo i govorili) tvrtka Avatr predstavila samo jedan model električnog automobila, naziva Avatr 11 koji predstavlja SUV izvedbu.

Avatr 11:

No sada čini se kako tvrtka je pri kraju razvoja nadolazećeg modela, odnosno prve limuzinske verzije. Ovaj nadolazeći model zvat će se Avatr 12 a osim limuzinskih linija donosit će i neke od zanimljivih značajki i mogućnosti.

Xiaomi automobili dolaze početkom Q1 2024.

Zanimljivo je za istaknuti kako će Avatr 12 biti temeljen na izvedbi i dizajnu kojeg posjeduje Avatr 11. No spominje se kako će Avatr 12 dolaziti pri dvije verzije pogona, odnosno dvije različite verzije baterije.


tekst2sl16

Ukupna snaga Avatr 12 električne limuzine iznosit će 425kW, što bi „pretočeno” u Konjske Snage iznosilo 578KS. Dok će navedene baterije dolaziti pri kapacitetu od 90kWh odnosno 116kWh te će obje biti temeljene na CATL tehnologiji.

Xiaomi razvija „solid-state” baterije za aute i mobitele

Naravno za očekivati je kako će Avatr 12 biti pokretan (i radit će) putem Huawei HarmonyOS platformu te će u potpunosti koristiti sve prednosti EP1 platforme.


tekst2sl15
Unutrašnjost Avatr 11 električnog SUV-a!

Iako još nije službeno, svakako možemo nešto reći i o dometu Avatr 12 modela električne limuzine. Ako uzmemo u obzir da Avatr 11 za sada nudi domet odnosno autonomiju od 555KM odnosno 680KM, s većim kapacitetom baterije onda je svakako za očekivati kako će domet na Avatr 12 modelu prelaziti 700KM s jednim punjenjem.


970x250 1

Tesla Model 2 – šala ili dobar „marketinški trik”?

Sam razvoj Avatr 12 modela već je u visokoj fazi. Da ovdje nije samo riječ o navodima govori i činjenica kako su već „prototipi”ovog električnog automobila snimljeni na Kineskim cestama (a mi naravno donosimo fotografije).

Avatr 12 “limuzina” – Konceptni prikaz!:

Govori se kako će Avatr 12 biti službeno predstavljen na Sajmu automobila u Šangaju idućeg mjeseca. Ali svakako treba imati na umu kako će riječ biti o konceptu a ne o finalnom proizvodu (koji bi prema planovima na tržište trebao stići do kraja godine).

Velimotor VMX08 – električni motocikl prikladan za neprikladne terene

Ono što je zanimljivo za istaknuti je to kako će Avatr 12 biti proizveden u „nekoliko tisuća primjeraka”, kao što je to bio slučaj sa Avatr 11 modelom.


tekst2sl14
Avatr 12 – unutrašnjost automobila !

On je na tržištu dostupan pri cijeni od 58,800$ a proizvedeno ih je „samo” 3,442 modela. Stoga „sličan scenarij” možemo očekivati i na Avatr 12 modelom, odnosno visoku cijenu a mali broj proizvedenih (dostupnih) modela.

Winnebago eRV2 – električni kamper temeljen na Fordu e-Transit

Sam vizualni identitet i dizajn bit će inspiriran Avatr 11 modelom. To vrijedi za vanjske linije i obrise ali isto tako i za unutrašnji dizajn i mogućnosti.

Avatr 12 – “prototip” na Kineskim ulicama:

Za kraj želimo reći kako je zanimljivo za navesti da Huawei uopće nema službenog udjela u tvrtki Avatr ali modele automobila (za sada Avatr 11) prodaju i dostupni su unutar Huawei prodajne mreže.

itportal.ba

drugi upravo čitaju