HRSKAVO I ZDRAVO Leblebija će postati vaša omliljena grickalica, sprema se očas posla

hrskavo i zdravo leblebija će postati vaša omliljena grickalica, sprema se očas posla

Sastojci:

400 g konzerve leblebije
1 kašika maslinovog ulja
½ kašičice soli
½ kašičice čili praha
½ kašičice crvene paprike

Priprema: Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Dobro procijedi slanutak, a zatim ga isperi vodom. Obriši ga papirnatim ubrusima i ostavi ga još nekoliko minuta sa strane kako bi se u potpunosti osušio. Rasporedi slanutak po papiru za pečenje, prelij ga maslinovim uljem i posoli. Peci ga 20 minuta do pola sata i povremeno protresi lim. Slanutak je pečen kad je zlatne boje i hrskav.

BONUS VIDEO:

HRSKAVO I ZDRAVO Leblebija će postati vaša omliljena grickalica, sprema se očas posla Aloonline.ba.

aloonline.ba

drugi upravo čitaju