back to top

Horde zla se oglasile: Treneri, igrači i uprave su prolazne, Sarajevo nije

Udruženje navijača FK Sarajevo – Horde zla su najavile svoju podršku u utakmici 15. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine kada Bordo tim gostuje protiv HŠK Posušje.

Najvatreniji navijači FK Sarajevo će pružiti podršku svojim ljubimcima na Mokrom docu, a njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Jedna od parola kojom smo obilježili 75 godina našeg voljenog kluba je glasila “Naša ljubav tvoj je bedem”. Na utakmici u nedjelju obilježavamo 76. rođendan voljenog kluba, te smo obavezni da dokažemo da smo dostojni ove parole u periodu loših rezultata našeg kluba. Sve oni koji posljednjih dana pišu raznorazne komentare i statuse po društvenim mrežama i forumima pozivamo da rođendan kluba proslavimo zajedno na utakmici u Posušju. Treneri, igrači i uprave su prolazni, FK Sarajevo nije, niti će biti. Mijenjat će se i generacije na tribinama, FK Sarajevo će i dalje biti nit koja spaja sve one kojima je bordo u srcu. Uspravano i čvrsto, veće od svih nedaća i jače od svakog neprijatelja. I kada teško je, kad redaš poraze”, “K‘o dijete ja sam s tobom osjetio bol”, “I kad je teško i kada je dobro uvijek ću pjevat za bijele i bordo” su stihovi nekih od pjesama kojima dokazujemo našu vjernost voljenom Sarajevu u trenucima kada situacija na terenu i na tabeli nije onakva kakvu bi željeli. Nažalost, i sada se nalazimo u takvoj situaciji i baš sada moramo dokazati da ti stihovi nisu prazne riječi, već da oni savršeno opisuju našu odanost i jasno i glasno nas opisuju onakvim kakvi i jesmo – UVIJEK VJERNA BORDO ARMIJA. Stoga, dužnost svih nas je da stanemo iza tih riječi i pojavimo se na narednom gostovanju u Posušju u što većem broju. Utakmica se igra u nedjelju u 14:30h. UNFKS je organizovao prijevoz autobusima. Cijena iznosi 35 KM. Uplate se mogu izvršiti u petak i subotu u periodu radnog vremena shopa u Privrednom gradu Skenderija.

I KAD JE LOŠE I KADA JE DOBRO UVIJEK ĆU PJEVAT‘ ZA BIJELE I BORDO, 

U MOME SRCU SAMO JE JEDNO – SARAJEVO BORDO I BIJELO!”, stoji u objavi Hordi zla.

sport1.oslobodjenje.ba

drugi upravo čitaju