Herbal Group za nove poslovnice treba 70 dodatnih radnika – Udruženje mreža za izgradnju mira

Herbal Group ove godine spremno dočekuje turističku sezonu, a za nove poslovnice koje uskoro trebaju početi sa radom potrebno je 70 novih radnik.

– Ovogodišnju turističku sezonu dočekujemo spremniji no ikada. Proveli smo vrlo opsežne pripreme od edukacije, do instaliranja dodatne opreme i mobilijara, kako bi svih naših 11 poslovnica poznatih svjetskih brendova pružilo vrhunsku uslugu i ove turističke sezone. U završnoj fazi priprema su još četiri naše nove poslovnice, dvije u Sarajevu i dvije u Mostaru. U Sarajevu na Bistričkoj stanici otvaramo restoran Mado, a na Sarajevskom aerodromu još jedan Herbal Spa. U Mostaru u neposrednoj blizini Starog mosta otvaramo još jednu američku kafeteriju Caribou Coffee i još jedan Mado. Želimo na ovaj način odabranom ponudom svjetski poznatih brendova i podizanjem ljestvice kvaliteta dati naš doprinos razvoju ukupne turističke ponude u Bosni i Hercegovini – kazao je Amer Osmanković menadžer Herbal Group.

Zbog otvorenja novih poslovnica potrebno je 70 novih radnika. Radi se o kuharima, konobarima, pekarima, poslastičarima, pomoćnom osoblju, prodavačima i higijeničarima. Vrijedi istaći da je moguća prekvalifikacija uz dodatnu obuku.

– Riječ je o vrlo atraktivnim radnim mjestima jer osim što postoji mogućnost napredovanja, zbog toga što se radi o internacionalnim brendovima, edukacije i treninzi se održavaju i izvan BiH u sjedištima franšiza. Treba dodati da su prijave iz cijele BiH dobro došle s obzirom na to da poslodavac nudi osiguran smještaj – saopšteno je.

Herbal Group je vlasnik četiri franšize za Bosnu i Hercegovinu, i to američkog lanca kafeterija Caribou Coffee, internacionalnog wellness&spa brenda Herbal Spa, globalnog lanca restorana Mado, i domaćeg street food brenda Burgo.

Izvor ekapija.com

www.mreza-mira.net

drugi upravo čitaju