HAJDE VOZI, SREĆA DA TE ZNAM: GLUMIO DA JE POLICAJAC, PA ZARADIO KAZNU

hajde vozi, sreća da te znam: glumio da je policajac, pa zaradio kaznu

Sud mu je izrekao uslovnu kaznu od šest mjeseci zatvora koja se neće izvršiti ukoliko optuženi u roku od dvije godine od dana pravomoćnosti presude ne učini novo krivično djelo.

Meho se u novembru prošle godine predstavljao kao policijski službenik te je zaustavljao vozače i kontrolisao im dokumente i opremu. To je uradio na regionalnom putu Prnjavor – Novi Šeher, u mjestu Vukovo. Krećući se “Mercedesom”, Meho je blinkajući svjetlom na svom mobilnom telefonu i blicajući svjetlima, zaustavio “BMW” kojim je upravljao A. J., nakon čega je izašao iz vozila.

Predstavio se kao policajac te od A. J. zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, nakon čega mu je vozač predao tražene dokumente. Meho je potom pokušao izvršiti pregled automobila, pa kada to vozač nije uradio, Meho je sjeo u svoj “Mercedes” i otišao u pravcu Tešnja.

Na magistralnom putu Doboj – Teslić, u mjestu Tešanjka, Meho je blinkajući baterijskom lampom zaustavio vozilo kojim je upravljao M. J., od kojeg je zatražio vozačku dozvolu i potvrdu o registraciji vozila, ali je vozač odbio da mu preda.

U Tešanjki je zaustavio vozilo kojim je upravljao H. E., nakon čega je prišao vozaču te mu se obratio riječima: “Jeste li konzumirali šta”, da bi potom rekao: “Hajde vozi, sreća da te znam” te je vozač nastavio dalje prema Doboju, piše Avaz.

hayat.ba

drugi upravo čitaju