GURMANI, POKAŽITE SE U KUHINJI Napravite pileće ražnjiće s ljutim umakom od jogurta

Potrebno je:

pileća prsa, 600 g

slatka mljevena paprika, 1 kašika

kim, 1 kašika

korijander, 1 kašika

timijan, 2 grančice

bijeli luk, 2 češnja

maslinovo ulje, 3 kašike

sirće, 2 kašike

Za umak:

grčki jogurt, 200 g

slatko-ljuti umak, 1 kašika

limeta (može i limun), 1/2 iscijeđeni sok

dimljena mljevena crvena paprika, 1/4 kašike

kim, 1/2 kašike

korijander, 1/2 kašike

Priprema:

U velikoj posudi napraviti marinadu tako što pomiješate papriku, kim, korijander, timijan, bijeli luk, ulje i sirće.

Zatim u marinadu dodati pileće filete narezane po želji i ostaviti pokriveno preko noći u frižideru.

Umak pripremiti tako što pomiješate grčki jogurt, slatko-ljuti umak, sok od limete, papriku, kim i korijander pa stavite u frižider.

Nakon što je meso odstajalo u marinadi, stavljajte ga na štapiće za ražnjiće.

Zatim ražnjiće stavitepeći na ugrijanu grill tavu i pečečete oko 5 minuta sa svake strane.

Nakon što su ražnjići gotovi skinuti ih s tave i poslužiti vruće uz umak od jogurta.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

Previous Article

SUSRET U FRANKFURTU: Konzulica Višnja Lončar zaplakala kad su joj Safija i Mirsad darovali bh. nošnju, a tek kad su zapjevali…

Next Article

STOJAK: Sa Bartolovićem želimo dobiti trenera za budućnost