Grčki horoskop upozorava na kaos koji retrogradni Merkur od 13. prosinca donosi za 4 znaka

grčki horoskop upozorava na kaos koji retrogradni merkur od 13. prosinca donosi za 4 znaka

Prosinac je mjesec koji nam daje priliku da završimo sve započete poslove. Ovo je razdoblje koje će nas podržati u rješavanju problema, usklađivanju planova i reorganizaciji kalendara, obaveza i planova za 2024. godinu, posebno u prva tri tjedna u mjesecu.

Međutim, Merkur je 1. prosinca ušao u znak Jarca, a zatim 13. prosinca ulazi u retrogradnu fazu, čineći pritom nekoliko produktivnih aspekata.

To znači da će tijekom prosinca na snazi ​​biti tipična pravila retrogradnog Merkura – planove će možda trebati mijenjati u hodu, promet će možda biti veći problem nego inače, a letovi avionom mogu testirati naše strpljenje i pribranost.

A retrogradni Merkur najviše će utjecati na sljedeća 4 znaka:

Ovan

Ovan će biti u grču i neće lako naučiti donositi velike odluke. Očekujte da će ove misli ozbiljno početi oko 13. prosinca kada Merkur retrogradno uđe u Jarca. Zatim, 22., kada Merkur bude u konjunkciji sa Suncem, doživjet ćete trenutak prosvjetljenja koji će vas dovesti bliže rješenju.

No, 23., Merkur se vraća u Strijelca. Čini se da ćete ponovno proživjeti neke probleme s putovanjima koji su vas frustrirali u studenom, posebno oko 27. i 28. kada Merkur pravi teške aspekte s Marsom i Neptunom. Ovi dani mogu biti stresni ako ste na putu ili možete doživjeti malu krizu zbunjenosti oko svojih uvjerenja.

Možete preispitivati ​​put naprijed ako neka planirana putovanja više nisu izvediva ili ako se vaša uvjerenja o određenim vrstama turizma promijene. Ako se osjećate kao da ste suočeni s egzistencijalnom dilemom, možda doista i jeste! Samo pokušajte vjerovati da će sve na kraju uspjeti, čak i ako niste sigurni kamo sada usmjeriti svoju energiju.

Rak

Iako se čini da ćete uživati ​​u posebno slatkoj blagdanskoj sezoni sa svojim najdražima, čini se da postoje neki neriješeni problemi koje je potrebno riješiti u barem jednom od vaših bliskih odnosa prije nego što budete potpuno na istoj valnoj duljini. Merkur će prva tri tjedna prosinca provesti u vašoj 7. kući partnerstva, što bi moglo rezultirati razgovorom s važnom osobom ili pregovaranjem o uvjetima ugovora ili sporazuma.

Srećom, ovo bi moglo biti relativno produktivno razdoblje za zajednički razgovor ili donošenje pragmatičnih odluka. Sve dok možete ostati usredotočeni na logističku stranu stvari, oboje biste mogli biti zadovoljni ishodom i nitko ne mora biti ozlijeđen.

Djevica

Prosinac je mjesec kada svi volimo sumirati dojmove i napraviti pregled protekle godine. Merkur ulazi u prvu 5. kuću samoprezentacije, uživanja i kreativnosti, a retrogradan hod ovdje prestaje 13. prosinca. Prva tri tjedna prosinca bit će uvelike posvećena razmatranju stvari koje su vam nedavno držale dušu na površini, možda čak i vraćanju na njih za drugi udar inspiracije.

Možda ćete se vratiti starom hobiju ili započeti kreativan projekt. Vjerojatno ćete godinu završiti ne razmišljajući o tome kako sljedeće godine biti produktivniji, već o tome kako se uklopiti u više radosti i avanture. Da, istraživanje i izrada plana budućih odredišta putovanja se računa. Neka vaše odluke uključuju nekoliko destinacija na popisu koje konačno želite posjetiti 2024.

Škorpion

Još uvijek uživate u kozmičkom poticaju koji ste dobili prošli mjesec, a nakon što Venera uđe u Škorpiona 4. prosinca, također ćete se osjećati kao da ste najbolja verzija sebe. Iako će vas čari Venere ovog mjeseca učiniti magnetičnijima i blagosloviti danima dobre frizure i odjeće, osjećati znači osjećati sve dobro, slatko i ružno.

Na neki način, dodatna pažnja može učiniti da se osjećate ranjivije i izloženije, a primanje komplimenata može vam neočekivano otvoriti stare rane i nesigurnosti. Zamislite to kao toksin koji treba metabolizirati kako biste mogli primiti više ljubavi od svijeta oko sebe.

Izvor: Sretna Republika

Astrolog Pavel Globa izdvojio je 4 znaka čiji će životi biti uzdrmani do temelja do kraja 2023. godine, čuvajte se izdaje!


luftika.rs

drugi upravo čitaju