GERONA NAKON PLASMANA U POLUFINALE MI: Ostvarili smo cilj

Pobjedom nad Tunisom 35-29 naša rukometna reprezentacija plasirala se u polufinale Mediteranskih igara.

Utakmicu je sudio izbornik srpske reprezentacije Toni Gerona.

Jako sam sretan zbog dečki, sve što smo gledali tijekom videoanalize i sve što smo pripremali u susretima funkcioniralo je savršeno, pogotovo u napadu u prvom poluvremenu. Mislim da Tunis nije očekivao neke stvari koje smo pripremili i dali su nam prostora da zabijemo neke lagane golove. Devetnaest golova u prvom poluvremenu je zaista sjajan rezultat. U drugom dijelu utakmice, naravno budući da se radi o vrlo kvalitetnoj i iskusnoj ekipi, uzvratili surezimirao je Gerona, pa dodao:

Promašili smo neke prilike s igračem više, a oni su nas kaznili lakim golovima. Ipak, Jandrić, koji je bio dobar tijekom cijele utakmice, posebno se istaknuo u nastavku susreta. Spasio je neke važne situacije koje su nam dale stabilnost i dale vremena da nađemo rješenja i na kraju dobijemo utakmicu. Pobijedili smo sa šest golova razlike, 35:29. Vorkapić je zabio sedam, Milić tri, Borzaš šest, Pavlović dva, Petrić tri, Ivan Popović četiri, Marko Milosavljević četiri, Grozdanić pet, što znači da je veliki broj igrača sudjelovao u utakmici i pridonio pobjedi, momčad je u rotaciji svaki dannapomenuo je izbornik.

Istaknuo je kako je cilj na Mediteranskim igrama ostvaren, te izrazio očekivanja uoči polufinala sa Španjolcima.

Igrati protiv Španjolske, koju očekujemo u polufinalu, bit će jako teško. U njihovoj selekciji je pet-šest igrača koji su bili na Europskom prvenstvu, a preostali igrači iz španjolske momčadi su u klubovima koji igraju u europskim klupskim natjecanjima. Ali dat ćemo sve od sebe da uđemo u finale. Cilj prije početka natjecanja bio je naći se u polufinalu i taj cilj smo već ostvarili, ali sada kada smo tu gdje jesmo dat ćemo sve od sebe da u Srbiju dođemo s medaljomrekao je izbornik srpskih rukometaša.

FOTO: Rukometni savez Srbije

www.sportskacentrala.com

drugi upravo čitaju