GENIJALNO: EVO KAKO SE RIJEŠITI DOSADNIH IZBOČINA I CRVENIH TAČKICA NAKON BRIJANJA

genijalno: evo kako se riješiti dosadnih izbočina i crvenih tačkica nakon brijanja

Ove male, upaljene kvržice često se pojavljuju nakon brijanja, posebno na područjima s grubim ili kovrčavim dlakama. Ako ste umorni od suočavanja s izbočinama od britvice, prikupili smo stručne savjete koji će vam pomoći da ih spriječite, osiguravajući glatko i ugodnije iskustvo brijanja.

Izbočine od britvice češće se javljaju na dijelovima tijela koji se savijaju, poput pazuha, zbog kontakta kože na kožu i povećane vlage koja se događa u tom području. Uobičajene su tamo gdje dlake rastu najgušće, poput lica, vrata, bikini zone i ispod pazuha. Deblje dlake mogu uzrokovati više iritacije i lučenja masnoće nego tanje dlake, što dovodi do upale i moguće čak i infekcije, kako piše Harper’s Bazaar.

Postoji nekoliko načina za rješavanje ovog problema. Protuupalni sastojci su korisni. Lokalna upotreba kortizona trebala bi biti ograničena na ovom području, stoga je najbolje odvojiti vrijeme kako biste spriječili iritaciju kože redovnom upotrebom oštrih oštrica i kreme za brijanje. Za urasle dlačice, alfa- i beta-hidroksi kiseline mogu biti korisne za prevenciju.

@heyestrid

Respuesta a @jazmyn ☆ How to shave your 😺 to avoid irritation #shavingtips #howtoshave #heyestrid #shavingdownthere #shavingroutine #shavedown #shavinghacks

♬ GASLIGHT – INJI

Redovni piling pomaže ukloniti mrtve stanice kože i sprječava urastanje dlačica. Upotrijebite nježni piling ili četku kako biste skinuli nakupine i zagladili površinu kože. Izbjegavajte jake pilinge koji mogu izazvati daljnju iritaciju.

Tupe oštrice mogu povući dlaku, što dovodi do iritacije i izbočina od britvice. Obavezno koristite oštru britvicu i često mijenjajte oštrice. Čista britvica pomaže u smanjenju bakterija na koži, smanjujući rizik od infekcije.

Također, brijanje suprotno od smjera rasta dlake može vam dati bolje rezultate, ali također povećava šanse za izbočine od britvice. Uvijek se brijte u smjeru rasta dlačica kako biste smanjili iritaciju i urastanje dlačica.

Primjena pretjeranog pritiska može iritirati kožu i izazvati izbočine od britvice. Koristite lagane, nježne poteze i često ispirite oštricu kako biste uklonili dlačice i kremu za brijanje.

Također, nošenje tijesne odjeće neposredno nakon brijanja može povećati trenje i iritaciju, pogoršavajući izbočine od britvice. Odlučite se za široku odjeću kako biste omogućili koži da diše i zacijeli.

Video pogledajte i OVDJE.

@tipsfromjanice

Are you shaving properly? 🪒 #skincare #beauty #skincaretips #beautytips #skincare101 #beauty101 #shaving #shavingtips

♬ original sound – Janice

hayat.ba

drugi upravo čitaju