GDJE SU UKRADENI MILIONI: PLJAČKAŠI IZ GRUZIJE PLANIRALI ‘POSAO’ U PRIJEDORU

gdje su ukradeni milioni: pljačkaši iz gruzije planirali ‘posao’ u prijedoru

Istražujući krađu u Banja Luci policija je došla do dokaza koji ukazuju da su članovi ove kriminalne grupe u posljednjih nekoliko dana vozilima dolazili u Prijedor, vjerovatno kako bi pripremili potrebnu logistiku.

  • Pronađeni su snimci s nadzornih kamera koji ukazuju da su osumnjičeni odlazili u Prijedor, gdje su osmatrali teren, vjerovatno tražeći iduću pogodnu metu. Moguće je i da su pripremali teren za dolazak izvršioca – otkriva izvor ATV.

On navodi da tokom boravka u Banja Luci pljačkaši koristili iznajmljeni stan u novoj zgradi u Kozarskoj ulici u Banja Luci, odakle su krenuli u planiranje i realizaciju napada. Policija je taj stan otkrila, kao stan u Sarajevu koji su također iznajmili, ali lopovi i novac u njima nisu zatečeni.

Dosadašnja istraga ukazuje da su Gruzini, prije pljačke u Banja Luci, počinili nekoliko krivičnih djela u Federaciji BiH. Sumnja se da je jedna od pljački izvršena u Kalesiji, na području Tuzlanskog kantona, gdje je prošle godine ukradeno oko 300.000 maraka, a ne isključuje se mogućnost da su odgovorni za pojedine krađe u Zeničko-dobojskom kantonu.

Podsjetimo, zbog sumnje da je učestvovao u krađi dva miliona maraka u Banja Luci uhapšen je Noe Tvalbeišvili (41), a traga se za još deset držljavljana Gruzije. Svi su identifikovani i za njima su raspisane centralne potjernice.

The post GDJE SU UKRADENI MILIONI: PLJAČKAŠI IZ GRUZIJE PLANIRALI ‘POSAO’ U PRIJEDORU first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

drugi upravo čitaju